Skocz do zawartości
ZiZi

Monitipora

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm. montipory nie zzuicają skury....zapodaj foto ale wydaje mi sie ze masz duzy problem....

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjecie mam ale nic nie widac z 50 cm od przedniej szyby, moze wiecczorem zrobie jakies z statywem

byla powleczona tak jakby pajecza siecia z folia, teraz pozostaly plywajace pojedyncze nitki

tak jest od 3 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widac biale polipy, tylko ta smuga zostala, oczywiscie jest to szczepka, jednak mieisac temu byla plaska bez wypustek, jak na poprzednim zdjeciu

2vjzvab.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, moze jakis krab lub slimak, wygladala jaby miala zejsc, jednynie co mi sie zmienilo w baniaku to podniesienie KH z 6,4 na 7 z kawalkierm i urochumilem fitracje weglem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blazej nie wiem, moze ktos mial podobne zachowania tego korala.. czekam na opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi takie coś tobią jak je tne albo uszkode mechanicznie albo jak są poazone-mam kilka kolorów talezowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, bede obserwowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mni epo wyjeciu z wody i powrotnym wlorzeniu tak sie zachowuja montipory

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzylem przed chwila wyglada kwitnaco, a 3 dni byla za mgla, myslslem, ze to jakis proces oczyszczania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj Blazeja, wie co mowi - ma kilka kolorow talerzowych i 70 gatunkow spsow, to spec, powaznie pzdr:D

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol:D wyczuwam lekką ironie....ale spoko poradze sobie jeszcze z tymi glonami:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szymon wiem i slucham, tylko inne montipory tak sie nie zachowywaly, dlatego zadalem pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi montiporami jak cos jest nie tak, zaczynaja chowac polipy i zwyczajnie blaknac, az do koloru prawie bialego. zazwyczaj dzieje sie tak przy naglej zmianie oswietlenia na wieksze. Sluz-to co widze na fotce - to naturalna reakcja na stres, moze w nocy jak nie widziales jakis krab lekko naruszyl tkanke. Niektore spsy produkuja tego niesamowite ilosci przy stresie. Nie martw sie,jak widze ma polipy, kolor i rosnie,bedzie ok. Pozdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.