48 minut temu, Stefan85 napisał:Ty chcesz kupić to oni produkują.
Skoro piszecie, że te testy nic nie testują to raczej już nie chcę ich kupić
45 minut temu, Przemo999 napisał:Dokładnie tak jak pisze @elespero, Wyłącz reaktor, kh i magnez wrzuć na pompę, regularnie podmieniaj wodę i przynajmniej na razie nie musisz się martwić o mikroelementy. Za kilka tygodni parametry ci się wyprostują, wtedy jak chcesz to wyślij wodę do ICP i wtedy zacznie się zabawa.
Na razie nie kombinuj za wiele. Masz zrobić trzy-cztery proste rzeczy i tyle w temacie na tą chwilę.
Dzisiaj zacznę od pierwszej podmianki 10% bo większego baniaka nie mam i zresztą nie zdążę zgromadzić wody RODI. Muszę zbić NO2. Ostatnie pytanie, bo już chyba nie ma co więcej bić piany... jakieś w ogóle jest dopuszczalne? Ktoś wykrył kiedyś u siebie jakiś poziom? Czy jedyne dopuszczalne to 0,000ppm?
Reaktor masz rację... obecnie wyłączę, bo KH mogę trzymać stabilnie sypiąc KH Buffer a spadnie sobie wapń. Do tego zanim będzie druga sonda tą z reaktora zbadam dobowe wahania pH w zbiorniku
Docelowo jednak reaktor raczej zostanie. Balling vs reaktor. Czytam właśnie cały długi wątek temu poświęcony. Jestem na drugiej stronie i póki co wygrywa reaktor