Skocz do zawartości

Historia edycji

Marti701

Marti701

Postaram się poprawić jakość wideo i wyłączyć efekty specjalne w postaci My Little Pony :D .

Zapomniałem wpisać. W pierwszej  komorze panela mam 0,5L Seachem Matrix.

Był Aragonit Korallen-Zucht zamiast piasku, ale po 3 tygodniach nazbierało się tyle syfu w nim, że z niego zrezygnowałem i odessałem. Zostawiam gołą szybę, łatwiej zachować porządek.

Karmię mrożonkami bez płukania, oraz podaję na zmianę Easy Reefs fitoplankton i AF Phyto Mix.

Od 2 tygodni balling AF - Component 1+2+3+. Wcześniej lałem z ręki Red Sea Ca, KH, dodatkowo Coral Colors A B C D, ale nie byłem w stanie ustabilizować parametrów. Nawet podmiany bogatą solą RSCP nie pomogły. KH i Ca szybko spadały.

Aktualnie używam sól Microbe-Lift Premium Reef.

Aktualne parametry, stałe od 2 tygodni:

KH 7,78 - 7,89 (Hanka)

Ca 420 (Colombo)

MG 1290 (Colombo)

NO3 10 (Salifert)

Marti701

Marti701

Postaram się poprawić jakość wideo i wyłączyć efekty specjalne w postaci My Little Pony :D .

Zapomniałem wpisać. W pierwszej  komorze panela mam 0,5L Seachem Matrix.

Był Aragonit Korallen-Zucht zamiast piasku, ale po 3 tygodniach nazbierało się tyle syfu w nim, że z niego zrezygnowałem i odessałem. Zostawiam gołą szybę, łatwiej zachować porządek.

Karmię mrożonkami bez płukania, oraz podaję na zmianę Easy Reefs fitoplankton i AF Phyto Mix.

Od 2 tygodni balling AF - Component 1+2+3+. Wcześniej lałem z ręki Red Sea Ca, KH, dodatkowo Coral Colors A B C D, ale nie byłem w stanie ustabilizować parametrów. Nawet podmiany bogatą solą RSCP nie pomogły. KH i Ca szybko spadały.

Aktualnie używam sól Microbe-Lift Premium Reef.

Aktualne parametry, stałe od 2 tygodni:

KH 7,78 - 7,89 (Hanka)

Ca 420 (Colombo)

MG 1290 (Colombo)

NO3 2 (Salifert)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.