Skocz do zawartości

Historia edycji

Moljzesz

Moljzesz

1 godzinę temu, Nik@ napisał:

Głównym elementem filtracji jest odpieniacz i siporax

Twój siporax nie jest elementem filtracji raczej dekoracji sumpa to już prędzej :P

Woda ma przepływać przez siporax inaczej jest on nic nie warty

Skoro masz już ten siporax i ceramikę, wydałaś na to kasę to dlaczego nie dajesz mu zapracować na siebie i na Twoje parametry? Wystarczy obniżyć poziom wody w komorze pompy i podnieść trochę te koszyczki tak żeby woda się przez nie przelewała a nie nad nimi. Woda w tej chwili idzie górą bo tam ma lżej, woda i prąd idą po najniższej lubi oporu..

Co do dolewki to jedziesz TIRem bez hamulców :o

Niestety ale zasolenie to podstawa wszystkich podstaw wiedz nie dziw się że jest jak jest, skoki zasolenia przez ręczne dolewanie nawet miękkie może dobijać :popo:

Wierz mi że biologia może zdziałać cuda, nigdy żadnej chemii ni lałem (oprócz ballinga oczywiście), wystarczy dać jej szansę..

Moljzesz

Moljzesz

Godzinę temu, Nik@ napisał:

Głównym elementem filtracji jest odpieniacz i siporax

Twój siporax nie jest elementem filtracji raczej dekoracji sumpa to już prędzej :P

Woda ma przepływać przez siporax inaczej jest on nic nie warty

Skoro masz już ten siporax i ceramikę, wydałaś na to kasę to dlaczego nie dajesz mu zapracować na siebie i na Twoje parametry? Wystarczy obniżyć poziom wody w komorze pompy i podnieść trochę te koszyczki tak żeby woda się przez nie przetrwała a nie nad nimi. Woda w tej chwili idzie górą bo tam ma lżej, woda i prąd idą po najniższej lubi oporu..

Co do dolewki to jedziesz TIRem bez hamulców :o

Niestety ale zasolenie to podstawa wszystkich podstaw wiedz nie dziw się że jest jak jest, skoki zasolenia przez ręczne dolewanie nawet miękkie może dobijać :popo:

Wierz mi że biologia może zdziałać cuda, nigdy żadnej chemii ni lałem (oprócz ballinga oczywiście), wystarczy dać jej szansę..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.