Skocz do zawartości

Historia edycji

Przemek79

Przemek79

4 godziny temu, Bishop358 napisał:

Przemek dla porownania - ile dozujesz mikro na tydzien?

Każda z tych metod u mnie średnio dałaby podobne dozowanie tj. 2,5 ml dziennie na ok 700 litrów w obiegu. Robię religijnie cotygodniowe podmianki 10%. Jednakże bez testów ICP i korekt dozowania nie miałbym metodą równego lania optymalnych parametów. 

Na podstawie obserwacji wyników testów oraz zwykłej matematyki przy tak obsadzonym, oświetlonym i z takimi nutrienami akwarium jak moje nie ma możliwości utrzymania mikro samymi podmiankami, nawet jakby wynosiły 20% a sól byłaby wyjątkowo wzbogacona mikro. Nie wspominając już o jodzie, który i tak trzebaby lać (prawie)codziennie. Tak czy siak lać muszę, jeśli nie ABCD to kilka buteleczek przynajmniej, wolę trzymać się mojego sposoby a więc wyjściowo dozować te średnio 2,5 ml dziennie oraz korygować to lekko przez wykonywane co 1,5 m-c testy ICP.

Przemek79

Przemek79

4 godziny temu, Bishop358 napisał:

Przemek dla porownania - ile dozujesz mikro na tydzien?

Każda z tych metod u mnie średnio dałaby podobne dozowanie tj. 2,5 ml dziennie na ok 700 litrów w obiegu. Robię religijnie cotygodniowe podmianki 10%. Jednakże bez testów ICP i korekt dozowania nie miałbym metodą równego lania optymalnych parametów. 

Na podstawie obserwacji wyników testów oraz zwykłej matematyki przy tak obsadzonym, oświetlonym i z takimi nutrienami akwarium jak moje nie ma możliwości utrzymania mikro samymi podmiankami, nawet jakby wynosiły 20% a sól byłaby wyjątkowo wzbogacona mikro. Tak czy siak lać muszę, jeśli nie ABCD to kilka buteleczek przynajmniej, wolę trzymać się mojego sposoby a więc wyjściowo dozować te średnio 2,5 ml dziennie oraz korygować to lekko przez wykonywane co 1,5 m-c testy ICP.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.