19 hours ago, Nik@ said:Emocje widać puściły, bo nikomu się w głowie nie mieści to, co czyta
![]()
Uszy do góry. Mimo nielicznych słów krytyki jest też dużo chęci szczerej pomocy, więc nie zostaniesz z tym sam. Chłopaki pomogą Ci ogarnąć akwarium, a ja trochę postraszę miotłą tych, którym coś się za dużo wymsknie
![]()
Tak, jestem bardzo wdzieczny wszystkim udzielajacym sie w tym temacie, a szczegolnie Sith114 i Raffy za ich pomoc w diagnostyce w rzeczywistosci.
19 hours ago, lukaszra said:Oczywiście ze tak nikt tutaj mimo ciętych slow nie ma zlych zamiarow.. Konstruktywna krytyka często pomaga ..spokojnie sie ulozy
![]()
Bede wdzieczny, jezeli wszyscy beda pamietac, ze wspolnym celem jest, aby to zycie w akwarium, mialo jak najlepsze mozliwe warunki.
19 hours ago, sith114 said:Mnie przykładowo zastanawia fakt taki. Akwarium było prowadzone autorską szkoła lub nie szkoła firmy zakładającej. Wg tego co wyznajemy tu na forum wszystko źle. Mimo tego nie ma pomoru ryb jakieś padły, ale nie 90% tak naprawdę większość obsady nadal pływa i nie wygląda źle. Czy gdy zostaną wprowadzone zmiany i sposób prowadzenia trafi na właściwe tory czy akwarium nie odżyje. A przynajmniej nie da czasu na spokojne zastanowienie i przygotowanie do restartu.
Taka mam nadzieje, mimo wszystko wiekszosc ryb ma dobry apetyt i wesolo plywa, a korale zasypiaja i sie budza.
19 hours ago, dla syna said:A da się ją wyciąć w całości bez rozbierania środka?
Nie, wtedy calkowity restart. Jest wklejona na spod i na tyl.
Wydaje mi sie, ze sporo problemow moze wynikac z tego ze odplyw z akwarium (komin) ma bardzo waskie szczeliny i ten syf w wodzie sie tamtedy nie przedostaje i w koncu gdzies osiada.
Waskie szczeliny wynikaja z checi posiadania ribbon eel.