14 minutes ago, @Beti said:Bakterie zgodnie z zaleceniem a NitraPhos Minus też,chodzi mi o to abyś nie przesadził z tym bo czesto gęsto się czyta o zakwicie bakteryjnym spowodowanym przedawkowaniem.
Przy tylu glonach, to zakwit bakteryjny, bylby chyba pozadany?
QuoteNitraPhosh Minus to dość skuteczny środek na No3 i Po4 można go szybko przedawkowac lejac go nie kontrolujac parametrów,stąd moje info do Ciebie abyś rozważnie podszedł do tego,jedni twierdzą że to nie działa (co dziwne),a jedni sobie chwalą i ja do tych osób należę;-)
Leje dosc dziwna dawke, inna niz zalecana, mozesz zobaczyc, bo jest to nadmienione co najmniej 3 krotnie w moich wczesniejszych postach.
QuoteJeśli stosujesz NitraPhosh Minus to wódki juz nie.
Ale wlasnie vodke stosuje, aby polepszyc dzialanie Special Blend.
QuoteZdjecia rzeczywiście nie ciekawe,ale być dobrej myśli,jak coś pytaj jest wiele osób które Ci pomogą i wyjdziesz z tego.
No ostatnio ten temat troche zamarl, a jest wiele pytan, chociazby odnosnie ceramiki :x
Powtorze pytania moze:
> Co myslicie o wzbogaceniu DSB o jakies bezkregowce lub glony?
> Co do ceramiki klasyka w postaci siporaxu czy może coś innego np kulki od Maxspect albo matrix?
> Zastanawiam sie nad jakimis roslinami.
> Czytalem, ze niektorzy tez karmia np.podgrzana/rozgotowana salata rzymska czy tez szpinakiem, macie jakies sugestie?
> Czy ta dieta jest wystarczajaco zroznicowana?