9 hours ago, kris88 said:Akryl rysuje się od kichnięcia
Rozumiem że zamówiłeś specjalny czyścik do akrylu?
Ta... serwis (expert) zamowil i juz od pol roku idzie.
To kurier nie dochodzi, to dochodzi, ale trzeba go przetestowac i oczywiscie zly, to nastepny kurier sie spoznia... ech... Neverending story
5 hours ago, Piotrek1 said:Gratulacje z metamorfozy morskiego włochacza w kamienna pustynię, mi ten etap po kilku latach zaniedbania zajął rok.
Dzieki
Nie bede ukrywal, ze nie wymagalo to mega duzo pracy.
Przede wszystkim musze podziekowac Sith114 bez niego by mi sie to nie udalo.
No, ale rowniez wszystkim uzytkownikom forum udzielajacym sie w tym temacie. Nawet tym co nie wierzyli i mnie obrazali bo miedzy wierszami dalo sie wyczytac dobre rady
QuoteNa PO4 dobra jest żywica FO36, przy dobrym przepływie spadki nie będą tak drastyczne jak przy atramencie. Dodatkowo tanie w regeneracji.
Dzieki! Rzeczywiscie opinie sa swietne. Ale dam szanse GFO, zbija te 0.1 ppm dziennie, ale w dluzszej perspektywie FO36 wydaje sie lepszym/tanszym rozwiazaniem.
5 hours ago, divennn said:@s1ngle Może by tak założyć nowy temat o akwarium w dziale "akwaria" bo juz dlugo ten wątek leci na offtopie ?
Wiesz... forum to spolecznosc, bez ludzi nie ma forum, jest tylko:
Wiec, jezeli innym to nie przeszkadza, to mi tym bardziej, administratorzy sa po to, aby nam pomagac, wiec powinni sie przychylic do opinii wiekszosci.
Moze zlotym srodkiem byloby przeniesienie tego tematu? Bo juz tyle tu zostalo napisane, ze traktuje je, jako swoisty pamietnik moich bojow
4 hours ago, sith114 said:
Hahahaha! Na razie przeczytalem dwa najdluzsze tematy Szeryfa.
O pierwsze miejsce nie zamierzam nawet probowac sie ubiegac, to z pokorą, ale i pełnym przekonaniem, oddaję Szeryfowi
Wracając do technikaliów, ocet kupiony, ale chyba na razie odpuszczę calkowicie vodke/VSV, juz pokazuje dlaczego:
Temperatura: 24.8
Zasolenie: 33.3
NO3: 0.00
PO4: 0.53
PH: 7.9
Chyba powinienem jakos myslec o podniesieniu NO3 i PH?
PS Lampa 8x80W w drodze Setup:
4* Blue Plus
2* Coral Plus
1* Aquablue Special
1* Purple Plus
Co o nim myslicie? (actinic?)