Skocz do zawartości

Historia edycji

rafal24s

rafal24s

Witam

jakiś miesiąc temu robiłem przeniesienie życia  z 100l na 400l wszystko przebiegło pięknie bez strat nitrofiltracja szła przed przeniesieniem życia około 3 tygodni  po4 nh4 no2 praktycznie cały czas nie wykrywalne kh 8 ph 7,9 mg 1600 ca420  zasolenie 1.024 bez problemu  do przedwczoraj ,gdy mój zbiornik  zaatakowała ospa rybia , najlepszym dla mnie rozwiązaniem było obniżenie zasolenia do 1.010 (obniżałem to przez ponad 24h) dodatkowo podniosłem temperaturę do 27 włączyłem uv plus do jedzenia garlic spray (czosnek ) i oświetlenie minimum 

Część skały z koralami przed zmniejszeniem zasolenia udało  przenieś do innego baniaka gdzie zasolenie pozostawiłem na 1.024 oraz podniosłem temperaturę do 28 by skrócić czas kiedy pasożyt musi znaleźć nosiciela 

teraz moje pytanie w zbiorniku gdzie mam obniżone zasolenie poza rybami  zostały krewetki , trochę rozgwiazd wężowidło ślimaki kraby trochę ukwiałów i jeżowce i tu moje pytanie jak to się odbije na ich kondycji czy przenieść  to do normalnego zasolenia ?

jak długo powinienem utrzymać parametry wody zanim pomału zacznę podnosić zasolenie do stanu właściwego ?

rafal24s

rafal24s

Witam

Niestety mój zbiornik 400l zaatakowała ospa rybia , najlepszym dla mnie rozwiązaniem było obniżenie zasolenia do 1.010 (obniżałem to przez ponad 24h) dodatkowo podniosłem temperaturę do 27 włączyłem uv plus do jedzenia garlic spray (czosnek ) i oświetlenie minimum 

Część skały z koralami przed zmniejszeniem zasolenia udało  przenieś do innego baniaka gdzie zasolenie pozostawiłem na 1.024 oraz podniosłem temperaturę do 28 by skrócić czas kiedy pasożyt musi znaleźć nosiciela 

teraz moje pytanie w zbiorniku gdzie mam obniżone zasolenie poza rybami  zostały krewetki , trochę rozgwiazd wężowidło ślimaki kraby trochę ukwiałów i jeżowce i tu moje pytanie jak to się odbije na ich kondycji czy przenieść  to do normalnego zasolenia ?

jak długo powinienem utrzymać parametry wody zanim pomału zacznę podnosić zasolenie do stanu właściwego ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.