Skocz do zawartości

Historia edycji

niwre37

niwre37

3 godziny temu, @Beti napisał:

jednak ilość rybek i wielkość akwarium nie chcę spekulować oraz zgadywać,ale może odpieniacz nie wydalac, niby jest do 300l ale trochę życia w nim masz,jeszcze robisz tylko 5% podmian a system masz trochę obciążony.

ja nie sadze by akurat zbiornik był przerobiony i stad takie PO4 I NO3 ,mam taki sam litraż,  więcej  ryb i rozmiarowo zdecydowanie większych  a parametry mam (na moje oko) zerowe .I dodam ze nie mam odpieniacza ,karmie 4 kostki mrożonki co dziennie ale mam zdecydowanie więcej korali według mnie aż za duzo 

tutaj na pewno podmiany robią tez swoje ,może padło Ci soc ostatnio i gnije gdzieś miedzy skalami? może np: ślimaki ?

niwre37

niwre37

3 godziny temu, @Beti napisał:

jednak ilość rybek i wielkość akwarium nie chcę spekulować oraz zgadywać,ale może odpieniacz nie wydalac, niby jest do 300l ale trochę życia w nim masz,jeszcze robisz tylko 5% podmian a system masz trochę obciążony.

ja nie sadze by akurat zbiornik był przerobiony i stad takie PO4 I NO3 ,mam taki sam litraż,  więcej  ryb i rozmiarowo zdecydowanie większych  a parametry mam (na moje oko) zerowe .I dodam ze nie mam odpieniacza ,karmie 4 kostki mrozonki co dziennie.

tutaj na pewno podmiany robią tez swoje ,może padło Ci soc ostatnio i gnije gdzieś miedzy skalami? może np: ślimaki ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.