Skocz do zawartości

Historia edycji

Mistral

Mistral

13 minutes ago, odan said:

Ja mam 80L i paruje ok 2l wody na dobę. Biegać codziennie i dolewać te 2 litry? Jeden wyjazd weekendowy to już 6 litrów mniej w zbiorniku, jeden dzień więcej i 10% ubywa, a to już podwyższa zasolenie o wspomniane 10%, a to już całkiem sporo. W dolewce nie chodzi o komfort tego, że nie musisz dolewać ręcznie (choć też), ale o trzymanie parametrów.

@odanNapisałem, że przy zbiorniku 60l można sobie dolewkę podarować - Ty z tego co widzę masz w obiegu 100l. Odnosiłem się stricte do prośby @sunnboy o jakieś wskazówki, bo planuje identyczny litraż i identyczny setup. Twoja konfiguracja to zbiornik główny + sump, więc moim zdaniem ma się to nijak do naszych kostek opartych na kaskadzie. Mając sump bez wahania zainwestowałbym w automatyczną dolewkę ;)

Mistral

Mistral

9 minutes ago, odan said:

Ja mam 80L i paruje ok 2l wody na dobę. Biegać codziennie i dolewać te 2 litry? Jeden wyjazd weekendowy to już 6 litrów mniej w zbiorniku, jeden dzień więcej i 10% ubywa, a to już podwyższa zasolenie o wspomniane 10%, a to już całkiem sporo. W dolewce nie chodzi o komfort tego, że nie musisz dolewać ręcznie (choć też), ale o trzymanie parametrów.

@odanNapisałem, że przy zbiorniku 60l można sobie dolewkę podarować - Ty z tego co widzę masz w obiegu 100l. Odnosiłem się stricte do prośby @sunnboy o jakieś wskazówki, bo planuje identyczny litraż i identyczny setup. Twoja konfiguracja to zbiornik główny + sump, więc moim zdaniem ma się to nijak do naszych kostek opartych na kaskadzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.