Skocz do zawartości

Historia edycji

Nalesnick

Nalesnick

Witam.

Uważam, że jestem to winien swoim podopiecznym więc piszę. 

Premnas epigramma (Gold Stripe Maroon Clownfish) czasami mylony z Premnas biaculeatus (Maroon Clownfish) różnią się jasnymi pasami. Epigramma mają je złote a a biaceluatus białe. Gdzieś, na zachodzie, występują dodatkowo różne formy barwne - hodowlane.

214duzs.jpg   ngvwk2.jpg

Ale najważniejsze co chcę napisać to to, że ich rzekoma agresja jest bardzo przesadzona. Jak dla mnie nie różnią się od innych błazenków. Jedne bardziej, drugie  mniej bronią swojego terytorium ale żadna szczególna agresja u nich nie występuje. U mnie lekko gania ich hexatenia oraz ctenochaetus natomiast one nikogo nie ganiają. Dodam, że były wpuszczane jako jedne z ostatnich. 

Podsumowując, są śliczne, grzeczne i ciesza oko jak mało co.

Jakby ktoś miał pytania to chętnie odpowiem. Poprosze też o dzielenia się swoimi doświadczeniami w tym temacie

Nalesnick

Nalesnick

Witam.

Uważam, że jestem to winien swoim podopiecznym więc piszę. 

Premnas epigramma (Gold Stripe Maroon Clownfish) czasami mylony z Premnas biaculeatus (Maroon Clownfish) różnią się jasnymi pasami. Epigramma mają je złote a a biaceluatus białe. Gdzieś, na zachodzie, występują dodatkowo różne formy barwne - hodowlane.

214duzs.jpg   ngvwk2.jpg

Ale najważniejsze co chcę napisać to to, że ich rzekoma agresja jest bardzo przesadzona. Jak dla mnie nie różnią się od innych błazenków. Jedne bardziej, drugie  mniej bronią swojego terytorium ale żadna szczególna agresja u nich nie występuje. U mnie lekko gania ich hexatenia oraz ctenochaetus natomiast one nikogo nie ganiają. Dodoam, że była jak na razie wpuszczane jako jedne z ostatnich. 

Podsumowując, są śliczne, grzeczne i ciesza oko jak mało co.

Jakby ktoś miał pytania to chętnie odpowiem. Poprosze też o dzielenia się swoimi doświadczeniami w tym temacie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.