Skocz do zawartości

Historia edycji

anney

anney

Nika! trzymam kciuki za akwa.

Ja naszego slodziaka startowalam na zwirku, dodawalam kulki Pure aquarium z evolution aqua i bakterir przez tydzien.  Woda metna byla tylko przez jeden dzien. 

Mam kaskade, gabke, ceramike i wegiel w madiach. Parametry stabilne w zasadzie od samego poczatku, ale juz totalny constant byl odkad dorzucilam mech. 

Podmiany robie raz na 2-3tyg bo slodziak jestglownie dla synow i oni sie zajmuja czyszczeniem, karmieniem, wymianami.  ah! i pierwsza podmianke robilam po ok tygodniu po dodaniu ryb.

Wydaje mi sie,ze przezyznilas troche stad ta mgielka (ale tez nie doczytalam calego watku), w zwiazku z czym ja bym dorzucila roslin (u nas mech robi duza robote tez) i zostawila je w spokoju. Niech sobie dojrzeje. slodkie nie sa az tak skomplikowane jak slone.    trzymam kciuki! masz takie piekne slone, to ze slodkim pojdzie jak po masle ;*    

p.s. a ja od miesiecy czytam o slonym i dalej nic nie wiem :p 

@JarekT piekne akwa!

anney

anney

Nika! trzymam kciuki za akwa.

Ja naszego slodziaka startowalam na zwirku, dodawalam kulki Pure aquarium z evolution aqua i bakterir przez tydzien.  Woda metna byla tylko przez jeden dzien. 

Mam kaskade, gabke, ceramike i wegiel w madiach. Parametry stabilne w zasadzie od samego poczatku, ale juz totalny constant byl odkad dorzucilam mech. 

Podmiany robie raz na 2-3tyg bo slodziak jestglownie dla synow i oni sie zajmuja czyszczeniem, karmieniem, wymianami.

Wydaje mi sie,ze przezyznilas troche stad ta mgielka (ale tez nie doczytalam calego watku), w zwiazku z czym ja bym dorzucila roslin (u nas mech robi duza robote tez) i zostawila je w spokoju. Niech sobie dojrzeje. slodkie nie sa az tak skomplikowane jak slone.    trzymam kciuki! masz takie piekne slone, to ze slodkim pojdzie jak po masle ;*    

p.s. a ja od miesiecy czytam o slonym i dalej nic nie wiem :p 

@JarekT piekne akwa!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.