Skocz do zawartości

Historia edycji

adrianoo

adrianoo

W dniu 28.11.2018 o 21:42, Qłko napisał:

maximus44 dobrał Ci taki co da radę spokojnie 500l  zasysu na Twoje 150l + sump będzie ok jak nie przesadzisz mocno z życiem i karmieniem.

odpienianie pomaga w stabilizacji ph, ale to tylko jeden z czynników więc wpływ wyłączania trudno przewidzieć;  niektóre odpieniacze wyłączania nie lubią, trudno się regulują, 

nie znam tego modelu ale jeżeli jest rzeczywiście cichy i umieszczony w dobrze zabudowanej szafce może Ci nie będzie przeszkadzał. najlepiej by było gdzieś pracujący posłuchać.

tak przypomniało mi się :wyłączanie to jeszcze to ryzyko że w przypadku np.: nagłego wzrostu zanieczyszczeń w nocy (np nocne rozmnażanie np ślimaków, makroglonów) może w tak niewielkim  zbiorniku bez działającego odpieniacza narobić sporych szkód - to przypadki szczególne

Dzięki za informację.napisz mi jeszcze jak wystartuje to czy twoim zdaniem odrazu odpieniacz włączyc czy po jakimś czasie.jesli odpieniacz bedzie huczal ustawie na zegar od 10 do 22.zobaczę co się będzie działo.ewentualnie jest jeszcze opcja wygłoszenia szafki.

adrianoo

adrianoo

W dniu 28.11.2018 o 21:42, Qłko napisał:

maximus44 dobrał Ci taki co da radę spokojnie 500l  zasysu na Twoje 150l + sump będzie ok jak nie przesadzisz mocno z życiem i karmieniem.

odpienianie pomaga w stabilizacji ph, ale to tylko jeden z czynników więc wpływ wyłączania trudno przewidzieć;  niektóre odpieniacze wyłączania nie lubią, trudno się regulują, 

nie znam tego modelu ale jeżeli jest rzeczywiście cichy i umieszczony w dobrze zabudowanej szafce może Ci nie będzie przeszkadzał. najlepiej by było gdzieś pracujący posłuchać.

tak przypomniało mi się :wyłączanie to jeszcze to ryzyko że w przypadku np.: nagłego wzrostu zanieczyszczeń w nocy (np nocne rozmnażanie np ślimaków, makroglonów) może w tak niewielkim  zbiorniku bez działającego odpieniacza narobić sporych szkód - to przypadki szczególne

Dzięki za informację.napisz mi jeszcze jak wystartuje to czy twoim zdaniem odrazu odpieniacz włączyc czy po jakimś czasie.odpieniacz ustawie na zegar od 10 do 22.zobaczę co się będzie działo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.