Skocz do zawartości

Historia edycji

grzegorz.k

grzegorz.k

Jeśli nie masz miejsca to biopellety są idealnym rozwiązaniem. Używam te małe, tylko faktycznie muszą się kręcić więc trzeba kontrolować filtr i przepływ. Nie sądze że koszt jest wyższy od innych metod, dosypać 500ml wystarczy raz na 3-6mcy a mi 1000L ogarnia 1-1,5litra. Po za tym to pożywka dla wszystkich bakterii więc poza redukcją NO3 i PO4 korzystają też zooksantele i cała biologia w akwarium. Filtra do makroglonów nie miałem ale z zasady glony tylko konsumują nie dając nic w zamian więc to zupełnie inna metoda.

grzegorz.k

grzegorz.k

Jeśli nie masz miejsca to biopellety są idealnym rozwiązaniem. Używam te małe tylko faktycznie muszą się kręcić więc trzeba kontrolować filtr i przepływ. Nie sądze że koszt jest wyższy od innych metod, dosypać 5000ml wystarczy raz na 3-6mcy a mi 1000L ogarnia 1-1,5litra. Po za tym to pożywka dla wszystkich bakterii więc poza redukcją NO3 i PO4 korzystają też zooksantele i cała biologia w akwarium. Filtra do makroglonów nie miałem ale z zasady glony tylko konsumują nie dając nic w zamian więc to zupełnie inna metoda.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.