Skocz do zawartości
Bizonik

moje 320 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

ładne:) Prosimy o więcej zdjęć oraz opisik osprzętu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akwarium ma juz rok choc przechodzilo wiele zmian

w obecnej formia dziala jakies 6m-cy

sprzet

zbiornik 90x60x60 z panelem

odpieniacz AM Midiflotr

pompa glowna am PH 2000

pompa do obmywania skaly AQUABEE UP1000

cyrkulacja tunze nano 6045 3 szt

oswietlenie 4x24W T5 plus AM Oceanlight plus 150W 16K + 2x24W T5

niveumat jako dolewka wody

grotech 5 kanałowy dozowanie Ca Mg i inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne akwarium. Co dokładnie dozujesz pompą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dozowane pompami jest Ca Mg buffor Kh stront i molimbden oraz essenial elemets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesoo, jak Ty utrzymujesz tak czyste boczne i tylna szybe?

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyl jest czarny nigdy nie czyszczony niepytajcie sie czemu nie ma glonow wapiennych a boki i przod czyszcze regularnie wiec sa czyste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ładne, powiedź - bo widzę że wybrałeś czarne tło a nie jak wszyscy niebieskie Też się nad tym zastanawiam czemu taka decyzja i jak to wygląda na zywo ?? Na fotce extra

DEXA /jacekdl@o2.pl/ GG 3977 niestety na razie www.papierline.pl

moja mała galeria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Światła masz sporo, ale fotka jakby nieco niedoświetlona albo moj komp tak odbiera. Prosimy o więcej fotek - np dwie połówki akwarium bo masz sporo korali i ładnie rosną a z daleka nie bardzo widać, wręcz nie mogę niektórych poznać co to.

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej fotek zrobie nastapnym razem teraz to tylko byla przymiarka do fotek i sprawdzenie obiektywu i lamp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do wyboru tla poprostu czarne tlo powieksza glebie zbiornika znam to z poprzednich zbiornikow słodkowodnych wiecdla tego jest tu czarne po za tym za duzo jest odcieni niebieskiego i trudno sie zdecydowac a tu jest jeden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do swiatla to 6 szt 24W actybik nie daje duzo swiatla szczegolnie do robienia zdjec a i zarnikjest ciemny bo 16K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt, poprzednio miałem ciemnoniebieskie tło i nie było źle, ale czarne to jest to.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bizonik, z opisu wynika, że masz dość silną cyrkulację. Czy wszystkie pompy chodzą na raz, czy może w jakimś cyklu?

Planuję podobny zbiornik tylko 15cm krótszy i zastanawiałem się, czy dwie pompy 6045 to nie za dużo.

Raz Fila - całe życie Fila

Moje błotko

75x63x60 (280 litrów), sump ~300L, 2x24W T5, cyrkulacja ~12000 l/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bizonik- ile ml dziennie lejesz poszczególnych preparatów?

Niedługo dojedzie do mnie Grotech 3 kanałowy i zastanawiam się jakie preparaty lać. 3 kanały będą tylko. Magnez grotecha stosujesz?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pomp to tez myslalem ze jestza duzo ale po dolozeniu ostatniej 6045 wkoncu zginely ciano po za tym kazda z pomp dmucha w innym kierunku poczesci niwelujac sie wiec mam i strefy ze slabszym pradem

a co do grotecha to nie chce mi sie zerknac na kontroler jest za glebokow szafce a magnezu urzywam Kenta choc teraz jak mi sie skonczy planuje kupic Grotecha zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ladna montipora na trzecim miejscu od dolu - mam pomaranczowo-rozowa o bialym pniu, ale takich duzych polipow nie ma. z wiekszymi polipami mam czerwona, ale za to nie o bialym pniu:) piekna

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blazej tak to twoja

Nowy zarazony tak to jakas pseudo gorgonia mam tego szczepki wiec jak ktos jest chetny to chetnie sprzedam bardzo latwa do utrzymania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.