1 hour ago, nanokaczor said:Dzięki ale to brzmi jak sarkazm.
Ależ absolutnie
a tych w pomarańczowym wdzianku mozna upominać? (pewnie mi sie zaraz szmata przez łeb dostanie) .
Widzicie, ja jako rookie w w słonych akwariach przeczytałam wieleeee wątków na forum(zeby nie było, to reefhub, reef2reef, nano ang tez) i o cyjano i dino tez i na taki sobie tlenek jeszcze sie nie natknęłam (a zeby było mi łatwiej, to spisuje sobie ewentualne problemy—> rozwiązania i przyczyna problemu) wiec w gąszczu tylu wątków czasami ciezko takie informacje wyłapać oprócz odsysania cyjano, zaciemnienia itd itd. Zreszta wiele wątków z ‚problemami’ nigdy po ‚wyleczeniu’ Nie jest uaktualnianych i tak na prawdę nie wiadomo co pomogło, a po czym było gorzej tylko zostają rady z serii ‚a sprobuj’ i dla mnie posty np testera , nanomaczora i kilku innych osób wlasnie pomagają zrozumieć system działania (cxy chociażby linki do tego założenia i tam juz dalej sama czytam) a nie tylko jest to-zrob to, bo to działa. Ok. Ja np muszę zrozumieć problem—dlaczego sie pojawił i zniwelować jego przyczynę, a nie lac chemię.
Zreszta, mimo iz jest tu wiele fantastycznych osób, czasami człowiek boi sie zadać pytanie, zeby nie powielić tematu, który juz gdzies był, i dostać wiadro poops na łeb. A juz niedaj Boże sie pomylić ostatnio jakis watek czytałam, gdzie lansko było aż iskrzyło i to na osobie, która ma grubo ponad 1tys postów..
no ale, ja moze średnio rozgarnięta jestem, ze wątków z magicznymi słówkami znaleźć nie moge.