Gothmog Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2019 Szukam osoby, która stosuje metodę Tritona do prowadzenia zbiornika. Interesuje mnie przede wszystkim proces startu i dostosowania wody do tej metody. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2019 Pogadaj z Markiem z crazy coral, on prowadzi zbioniki tą metodą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 Jeżeli chodzi o Tritona to generalnie nie trzeba nic specjalnego robić. Są dwie opcje wejścia w Tritona. Jeśli lejesz ballinga to zamiast ballinga wchodzisz w Core7. Jeśli chcesz wejść głębiej i posutawiać sobie wodę to kupujesz test ICP, wysyłasz do Tritona i dostajesz feedback co z wodą zrobić aby przybliżyć jej skład do naturalnej wody morskiej. Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adianosss Zgłoś Napisano 17 Marca 2019 Na stronie crazy coral podane jest dozowanie 10 ml na 100l na start. Na opakowaniu 2 ml na 100l ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 21 Marca 2019 Wiesz co ta informacja dotyczy Base Elementz. To wcześniejsza wersja płynów. Core7 wyszły niejako jako zastępca tych płynów i są bardziej skondensowane. Base Elementz są jeszcze w obiegu. Core7 zaleca się stosowanie startując od 2ml ale i tak trzeba badać wodę. W zależności od ilości koralowców i zapotrzebowania na makro/mikro zużycie będzie różne. Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach