Skocz do zawartości

Historia edycji

boo12

boo12

Hej, przyszła mi do głowy myśl, aby zmienić wystrój w moim szkiełku, bo w zasadzie od początku to raczej gruzowisko niż coś konkretnego,

W sumpie również mam trochę skały w której rośnie najróżniejszy glon i trochę brarierum i parazoa i oświetlam 4x10w

Przedstawie zatem mój plan działania i prosiłbym o opinie czy to ma rację bytu.

1. Wywalić najpierw skałę z sumpa wyłączyć oświetlenie wyszorować i zamiast tego wstawić kilka litrów siporaxu. Zostawić na jakiś miesiąc żeby na siporaxie namnożyły się bakterie. Zapomniałem dodać ok kilku miesięcy pływa również woreczek z kulkami od maxspect to raczej zostanie.

2. wyciągnąć skałe z głównego wyłapać zwierzaki zamierzam również dać jakiś nowy piach o mniejszej granulacji niż aktualny spuścić wodę z akwarium wyszorować.

3. Zamierzam zrobić 2-3 większe filary ze skały MR  wstawić i zalać tą samą wodą i wpuścić zwierzaki

Jaka jest szansa na brak ewentualne delikatne dojrzewanie ?

boo12

boo12

Hej, przyszła mi do głowy myśl, aby zmienić wystrój w moim szkiełku, bo w zasadzie od początku to raczej gruzowisko niż coś konkretnego,

W sumpie również mam trochę skały w której rośnie najróżniejszy glon i trochę brarierum i parazoa i oświetlam 4x10w

Przedstawie zatem mój plan działania i prosiłbym o opinie czy to ma rację bytu.

1. Wywalić najpierw skałę z sumpa wyłączyć oświetlenie wyszorować i zamiast tego wstawić kilka litrów siporaxu. Zostawić na jakiś miesiąc żeby na siporaxie namnożyły się bakterie. Zapomniałem dodać ok kilku miesięcy pływa również woreczek z kulkami od maxspect to raczej zostanie.

2. wyciągnąć skałe z głównego wyłapać zwierzaki zamierzam również dać jakiś nowy piach o mniejszej granulacji niż aktualny spuścić wodę z akwarium wyszorować.

3. Zamierzam zrobić 2-3 większe filary ze skały MR  wstawić i zalać tą samą i wpuścić zwierzaki

Jaka jest szansa na brak ewentualne delikatne dojrzewanie ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.