Skocz do zawartości

Historia edycji

J@K

J@K

Godzinę temu, jacgues napisał:

Jakie korale jeszcze planujesz?  Jak aklimatyzowałeś Debelliusa?

Jakie są parametry wody? One są szczególnie wrażliwe na NO3 (tak przynajmniej czytałem). Planujesz wsypać jakieś podłoże, czy ma być tak jałowo?

Aklimatyzacja no cóż najpierw jakieś 30 minut w woreczku do akwarium aby temp się wyrównała, potem standard kropelkowo woda dodawana z baniaczka do woreczka aby podwoić jej objętość, odlałem połowę i powtórka. Trwało to tak prawie 2h. Sprawdziłem jeszcze refraktometrem zasolenie i siup do baniaka. Parametry wody w akwarium w sumie bez zmian. Podane są kilka postów wcześniej. Podłoża nie planuje. Ładniej wygląda z piaskiem ale jak se tak poczytałem o problemach z czyszczeniem, cyrkulacją itp itd to świadomie odpuściłem. Wygląda jak wygląda. "Dosadzę" hehe kilka korali poza skałką główną i będzie "trawnik" od frontu. Co do korali: xenia pulsowanie mnie uspokaja :), Rico (dwa różne kolory), więcej zoa, favia, caulastrea, jakieś grzybki. Może kiedyś montipora :) Wszystko uzależnione od funduszy i dostępności bo co by nie mówić kasa idzie jak woda a ceny w zoologach szybujące. W planach jeszcze ryby są ale ciężko upolować parę nie ganiających się garbików a o parce błaznów nie będę wspominał bo by mnie zjedli żywcem na forum bez posolenia :)

Godzinę temu, sith114 napisał:

Euphyllia to lps

No ba - wstyd na całej lini :) Przyjęte na klatę.

No i jeszcze fotka aby nie było że wszystko na niebiesko :)

1122249019_02SZKARATNA.jpeg.3418fc200a4ff952cc2f0d0708b97030.jpeg

J@K

J@K

Godzinę temu, jacgues napisał:

Jakie są parametry wody? One są szczególnie wrażliwe na NO3 (tak przynajmniej czytałem). Planujesz wsypać jakieś podłoże, czy ma być tak jałowo?

Aklimatyzacja no cóż najpierw jakieś 30 minut w woreczku do akwarium aby temp się wyrównała, potem standard kropelkowo woda dodawana z baniaczka do woreczka aby podwoić jej objętość, odlałem połowę i powtórka. Trwało to tak prawie 2h. Sprawdziłem jeszcze refraktometrem zasolenie i siup do baniaka. Parametry wody w akwarium w sumie bez zmian. Podane są kilka postów wcześniej. Podłoża nie planuje. Ładniej wygląda z piaskiem ale jak se tak poczytałem o problemach z czyszczeniem, cyrkulacją itp itd to świadomie odpuściłem. Wygląda jak wygląda. "Dosadzę" hehe kilka korali poza skałką główną i będzie "trawnik" od frontu. Co do korali: xenia pulsowanie mnie uspokaja :), Rico (dwa różne kolory), więcej zoa, favia, caulastrea, jakieś grzybki. Może kiedyś montipora :) Wszystko uzależnione od funduszy i dostępności bo co by nie mówić kasa idzie jak woda a ceny w zoologach szybujące. W planach jeszcze ryby są ale ciężko upolować parę nie ganiających się garbików a o parce błaznów nie będę wspominał bo by mnie zjedli żywcem na forum bez posolenia :)

Godzinę temu, sith114 napisał:

Euphyllia to lps

J@K

J@K

26 minut temu, jacgues napisał:

Aklimatyzacja no cóż najpierw jakieś 30 minut w woreczku do akwarium aby temp się wyrównała, potem standard kropelkowo woda dodawana z baniaczka do woreczka aby podwoić jej objętość, odlałem połowę i powtórka. Trwało to tak prawie 2h. Sprawdziłem jeszcze refraktometrem zasolenie i siup do baniaka. Parametry wody w akwarium w sumie bez zmian. Podane są kilka postów wcześniej. Podłoża nie planuje. Ładniej wygląda z piaskiem ale jak se tak poczytałem o problemach z czyszczeniem, cyrkulacją itp itd to świadomie odpuściłem. Wygląda jak wygląda. "Dosadzę" hehe kilka korali poza skałką główną i będzie "trawnik" od frontu. Co do korali: xenia pulsowanie mnie uspokaja :), Rico (dwa różne kolory), więcej zoa, favia, caulastrea, jakieś grzybki. Może kiedyś montipora :) Wszystko uzależnione od funduszy i dostępności bo co by nie mówić kasa idzie jak woda a ceny w zoologach szybujące.

39 minut temu, sith114 napisał:

Euphyllia to lps

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.