Skocz do zawartości
BartY

paczka USA podziękowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzięki dla Marcina -martinnew'a za doprowadzenie do końca tego projektu. Paczki już rozdane, ja jestem bardzo zadowolony z prezentów jaki z super profesjonalnej obsługi i koordynacji jaka zafundował nam Marcin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

również dołączam się do podziękowań dla Marcina. To głównie dzięki jego zaangażowaniu i obrotności mamy, a moim przypadku będę dopiero miał, zabawki (SCWD) o połowę tańsze. Trzeba to opić Panowie, ale co każdy w domu ma wznieść toast do lustra ??? Chore. Czas na spotkanie, zlot, jak zwał tak zwał. Parę razy już to powtarzałem na forum...

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma za co dziekowac, wlasciwie to powinnismy podziekowac sobie sami za to, ze zaufalismy sobie i bylismy w stanie wszystko razem zrealizowac

ja dziekuje wszystkim uczestnikom projektu, razem nie ma rzeczy niemozliwych:D

dajcie znac jak paczki dojda, a przede wszystkim jak sprawuje sie SCWD, jakie pompy zastosowaliscie, w jakim ukladzie itp

ja zamierzam OR2500, w oddzialnym ukladzie, poza akwa (tylko zasilenie i powroty w akwa), poki co to podlaczylem SCWD na chwile do Powerheada 402 w akwa, zeby zobaczyc czy w ogole dziala (dziala!:))

moje pierwsze spostrzezenie z pracy SCWD: przy wydajnosci ok 650 l/h przelacza sie co 17 sekund, przy wydajnosci ok 1000 l/h przelacza sie co ok 12 sekund;

"przelacza" to jednak troche zle slowo, woda zmienia kierunek plynnie co wyglada bardzo fajnie

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin czy masz jakiś pomysł jak to wykonać

"ja zamierzam OR2500, w oddzialnym ukladzie, poza akwa (tylko zasilenie i powroty w akwa),"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Andrzej - wydaje mi sie powinno sie zastosowac jakis prefiltr ja chcesz podlaczyc jako oddzielny uklad poza akwarium, samo SCWD sklada sie ze sporej ilosci trybikow odpowiedzialnych za zmienna przepustowosc, bez jakiegos zabezpieczenia latwo bedzie go zapchac a moze nawet i uszkodzic.

dzieki Marcin, dzieki chlopaki za udzial w projekcie, macie pomysl juz na nastepna paczke?? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Andrzej - kiedy dyskutowalismy o SCWD po raz pierwszy to podalem ten link (dzieki jasiu za "wykopaliska":)-cenna rzecz), stamtad takze sciagalismy film o pracy SCWD; zamierzam zrobic dokladnie to samo co na tej stronie - niby nic odkrywczego, ale facet sporo sie nameczyl przy wymyslaniu konstrukcji i podal jeszcze kilka rzeczy, jakie zrobilby dzis (jakby co to sluze tlumaczeniem) - trzeba miec niezla glowe zeby cos takiego wymyslec, ja tylko skopiuje;)

co da jakiegos prefiltra, to wystarczy zwykla gabka ale moze to byc i siatka lub jakas kratka na samym wlocie (chce to zastosowac), w koncu to SCWD nie jest chyba az tak wrazliwe na uszkodzenia

PS a w zwiazku z tym, iz te podziekowania przyprawily mnie o lezke w oku ze wzruszenia;) to juz kolejne, jesli jakiekolwiek przyjmuje tylko na prv:D uzyjmy tego topicu do wymiany doswiadczen nt instalacji i dzialania SCWD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomyslalem sobie, ze napisze pare slow o refraktometrze, ktory takze sprowadzalismy, jego koszt wyszedl na ok 200 zl i mysle, ze tyle powinien kosztowac, byly 4 w paczce, wszystkie wskazywaly to samo, kalibracja (za pomoca wody RO i malej srubki) jest dziecinnie prosta; wskazania wydaja sie byc idealne, a sama praktycznosc urzadzenia jest wprost swietna; jesli ktos ma mozliwosc sprowadzenia sobie z Niemiec refraktometru za 44 Euro to tak powinien zrobic - bedzie zadowolony, w koncu samo urzadzenie jest stosowane powszechnie do pomiaru zawartosci cukru w prod spozywczych, a do celow akwarystyki zostalo tylko zaadoptowane, wiec nie da sie nic zepsuc:D o produkcie Knoppa za 600 zl, lub bezmarkowych za 400 nie bede wspominal, po prostu nie warto....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tylko tyle: brawo

Ja dzieki koledze Romanowi z Bytomia stalem sie posiadaczem szczepek za zupelne zero zl.

Dzieki takim akcjom nasze hobby staje sie duzo tansze.

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kurcze jak zwykle coś super mnie nie ma. Jak byście jeszce raz to jestem baaaardzo chętny:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.