Skocz do zawartości

Historia edycji

Sygen

Sygen

6 godzin temu, VDR napisał:

Pamiętaj Sylwek, że na końcu tam gdzie jest sump - rura wychodzi z posadzki i musi pójść pewnie do góry aby zasilić sump. Woda musi być podniesiona o ileś tam cm np. pół metra. I jak jest powietrze w rurze to podejrzewam, że tu jest główny problem IMHO a nie na ewentualnych różnicach w poziomach. Oczywiście jak rura ma "pod górkę" to nie ułatwia zadania.

No właśnie wydaje mi się że jeśli powietrze zostanie wypchane do góry nie tak jak narysowałem bo myślałem że sump jest jakoś niżej to będzie zbierać się powietrze w tym miejscu gdzie rura załamana jest o 180 stopni nad sumpem.Wedlug mnie jeśli rura miała by wszędzie taką samą średnice to nie było by problemu.Natomiast jest o większej średnicy i będzie zbierać się powietrze.

Sygen

Sygen

6 godzin temu, VDR napisał:

Pamiętaj Sylwek, że na końcu tam gdzie jest sump - rura wychodzi z posadzki i musi pójść pewnie do góry aby zasilić sump. Woda musi być podniesiona o ileś tam cm np. pół metra. I jak jest powietrze w rurze to podejrzewam, że tu jest główny problem IMHO a nie na ewentualnych różnicach w poziomach. Oczywiście jak rura ma "pod górkę" to nie ułatwia zadania.

No właśnie wydaje mi się że jeśli powietrze zostanie wypchane do góry nie tak jak narysowałem bo myślałem że sumo jest jakoś niżej to będzie zbierać się powietrze w tym miejscu gdzie rura załamana jest o 180 stopni nad sumpem.Wedlug mnie jeśli rura miała by wszędzie taką samą średnice to nie było by problemu.Natomiast jest o większej średnicy i będzie zbierać się powietrze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.