Wyżej chwili z pojemnika zrobiłem scubber ,pojemnika miałem taki przezroczysty na kaszę z pokrywką hermetyczna .W wieku zamontowałem nitami silniczek krokowy (wolnoobrotowy 12v) ,na os silnika nałożyłem rurkę od balonów ,a mieszadło zrobiłem z kanwy plastikowej i przymocował na zaciski plastikowe(trytytki) .Obroty regulowałem pokrętłem zasilacza .Wydaje mi się że takie mieszadło lepiej zrobić z wentylatora komputerowego i magnesów neodymowych. Wycinasz w desce otwór wielkości wentylatora ,wklejasz wentylator w otwór ,przyklejając magnes do wiatraka na środku (płaski 2x2 cm) drugi magnes w kształcie walca np .4 cm o średnicy 0,5 cm lub mniej wkładasz w rurkę termoskurczliwą i zabezpieczać z dwóch stron (żeby woda nie miała kontaktu z magnesem ) pojemnik stawiasz nad wiatrakiem ,magnes zabezpieczony do pojemnika z płynem ,wtyczka wentylatora do gniazdka i mieszamy .Jeżeli magnes będzie za mocny to dajemy pręcik z ierdzewki. Takie mieszadło można wykorzystać do każdego pojemnika. Będę coś takiego montował zmotywowało środku mnie.To z silniczkiem wykorzystywałem do mieszania wody wapiennej ,teraz daję ballinga.
..