Dareklisc Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2019 Cześć , Mam problem z Rico yuma, 2 tyg po zakupie wyglądał super, pompował się wygladal jak w sklepie wyraźny pomarańczowy kolor. Aktualnie grzyb jest cały czas rozłożony tak samo, nie zamyka się nawet na noc, jest mega wypłowiały i nam wrażenie że traci te swoje pomarańczowe kulki. Akwarium ma niecałe 3 miesiące. Parametry salifert No3= 0 Po4 = 0 Ca 380 Mg 1200 Zasolenie 1.025 KH 7.5 W akwarium jest jeszcze dunca,euphylia,goniopora,Acana. Na tyle co się znam to wyglądają na zadowolone, widoczne są przyrosty i z kolorów też jestem raczej zadowolony. Grzyb był 3 krotnie większy. Próbowałem dać w słabsze światło aktualnie stoi nawet w cieniu. Nie dmucha na niego prawie wcale. https://zapodaj.net/da12941b681b3.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2019 3 miesiące, czyli akwarium jeszcze pewnie dojrzewa i zachodzą w nim różne procesy. Jakiś parametr moze nie odpowiadać ricordei. U mnie rico pompują się jak głupie, a rodactisy marudzą jak diabli. Jedne dunki pompująsię jak głupie, a inne w fazie 'wycofania" - zamykają się coraz bardziej. Możegrzybkowi nie pasuje cyrkulacja, albo swiatło. Spróbuj pokombinować z ustawieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2019 Grzyby nie lubią zer w nutrientach,zacznij karmić korale. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach