Skocz do zawartości
Harari

Nowy projekt - Start :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj skończyłem strugać szafeczkę pod nowy zbiornik jeszcze tylko lakierowanie drzwiczek oraz docięcie "podłogi" i będzie można wstawiać szkło.

1170-img_6546.jpg

1170-img_6547.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładniutka :)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi sie :) Szkoda, ze sam mam dwie lewe rece i czegos takiego bym nie sklecil.

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie to wygląda. Mam szafkę z tego samego materiału... w garderobie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz tak zaprojektuj sump, aby ta noga po środku nie przeszkadzała.

A to akwa będzie stało w tym miejscu co widac?

Z kaloryferem za szafką???

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli moge podpowiedziec, to u mnie mam podobny stelaz i sump zajmuje praktycznie caly dol szafki. Jedna za scian szafki nie jest przykrecana na stale, a uzylem tasmy dwustronnej, wtedy mozna zawsze sump wysunac bez problemow (oczywiscie po oproznieniu), tez o tym pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, obie boczne ścianki są zdejmowane a sump już dawno zaprojektowany zanim powstała szafka :). Akwa oczywiście nie będzie stało w tym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sliczna szafeczka.a bedzie otwor w blacie?

od 17 wrzesnia 2009 akwarium zlikwidowane...ale kiedys wroce...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak komin będzie w prawym tylnym rogu i tam wytnę otwór ale dopiero wtedy gdy przywiozę szkło do domu i po przymierzam śrubunki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Harari :

obie boczne ścianki są zdejmowane a sump już dawno zaprojektowany zanim powstała szafka

I teraz tak BTW (czyli poza tematem)

Fakt, czasami "jadę" na nie myślących nowicjuszach,

ale popatrzcie na Harari

człowiek zaczynał nie tak dawno, zrobił niedrogie akwa ze sprzętem w środku, złapał trochę praktyki, robi teraz nowe z sump`em, najpierw przemyślał sprawę - potem wziął się do działania.

Pamiętam jak przedstawiał swoje pomysły i pytał innych (też na priv) co o tym myślą.

Zbierał sugestie i wybrał najbardziej odpowiedni wariant do jego warunków.

To się nazywa odpowiedzialne podejście. Brawo Harari

A nie tak "na hurra" jak co poniektórzy

"chcę mieć ładne akwa, jak to zrobić - co kupić - gdzie - za ile." oraz "po co mam tyle czytać - chcę żebyście mi zaprojektowali akwarium morskie - od tego przecież jest forum"

zero własnej inicjatywy.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mi sie wydaje, ze najlepiej jako pierwszy jest postawic nawet ubogi zbiornik i na nim sie nauczyc wszystkiego, a pozniej stawiac wiekszy. Wtedy juz jest wiadome w wiekszej mierze co powinno w takim zbiorniku byc i jak wszystko zaprojektowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr teraz chyba spłonę rumieńcem i będę wstydził się zadawać następne pytania :) Tak na serio dzięki za miłe słowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.