Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Witam 17.03. Zalałem kostkę wodą z działającego akwarium. Piasek no i skała. Podmianka co tydzień 6l. Ostatnio otrzymałem za free 4 ślimaki i xenię pulsującą. Od kilku dni widzę ekspansję dino. Po wertowaniu tego forum ( kopalnia wiedzy) stwierdziłem że bez paniki. Jakieś sugestie podpowiedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calak Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Witaj, ja bym się wstrzymał z podmianami póki akwarium dojrzewa. Bakterie jakieś lejesz? Odpieniacz jest czy będziesz bazować na podmianach? Cierpliwości i powodzenia Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez calak (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Bakterie były wlane 1 raz. Docelowo jak akwarium "wypali" odpieniacz będzie dodany. Ps. Porady, sugestie mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 bakterie lej jak zaleca producent, z podmianami jak wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Bakterie przy porcelanie były takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czesiu Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 To chyba nie są bakterie do słonej wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 zainwestuj w jakieś bakterie do morskiej wody na forum znajdziesz za i przeciw odnośnie konkretnych producentów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Oczywiście boo 12 tak zrobię Padło na Microbe Lift SPECIAL BLEND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calak Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Kiks napisał: Microbe Lift SPECIAL BLEND Śmierdziuchy są dobre seachem stability też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Miesiąc po starcie normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Mocno palisz światło? Jeżeli tak to normalne. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Czyli uzbroić się w cierpliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2019 Dziś postanowiłem zakryć kocem kostkę i czekam na Microbe Lift SPECIAL BLEND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2019 Po 48 godzinach pełnego zaćmienia plaga ustąpiła w 95%. Za radą Calaka podmiany wody nie zrobiłem. Czekam za bakteriami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Po 37 dniach testy: Ca 395 Mg1260 Ph 7 Po4 0,25 No3 25 Kh 8,3 Jakieś uwagi, rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calak Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Podmian dalej nie rób, bakterie zgodnie z instrukcją. NO3 i PO4 niedługo powinny być niewykrywalne i będziesz mógł zacząć zasiedlać zbiornik np. jakąś krewetką. Czym oświetlasz akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Była w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calak Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Na początek wystarczy z czasem pewnie będziesz chciał jakieś bardziej wymagające koralowce więc trzeba będzie coś dołożyć np. diy led lub t5. Pokaż zdjęcie całego zbiorniczka, jak jest ułożona skała, cyrkulacja itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2019 Po akcji z odmulaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2019 "Poszły" bakterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 13 Maja 2019 W dniu 25.04.2019 o 13:18, Kiks napisał: Po 37 dniach testy: Ca 395 Mg1260 Ph 7 Po4 0,25 No3 25 Kh 8,3 Jakieś uwagi, rady? Po4 ,No3 nic nie spadły są identyczne jak 25 Kwietnia czy to normalne? Obawiam się że skała może być "skopana" czy po prostu zażyć podwójną dawkę węgla i czekać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2019 Powoli i do przodu. Oczywiście oświetlenie zmienione. Wybór padł na siriusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach