Godzinę temu, Rezus napisał:Pompa podaje wodę z akwa do sampa. W sampie nie ma żadnych babelkow. Tworzą się dopiero w rurze na powrocie(splyw). Tak, pompa regulowana
A na ostatnim filmie nie ma bąbelkow bo spływ był całkowicie pionowy a wolał bym żeby taki nie był
Choć myślę, że jak wrócę do domu zrobię testy hydrauliki i będzie lipa to zribie tak żeby był pionowy dopiero na samym dole dam kolanko i z 0.5M rury w poziomie bo spływ w tamtym miejscu zupełnie mi nie odpowiada
To co się uparłeś na te bąbelki , zostaw spływ pionowy dlaczego wolisz żeby taki nie był? Przedłuż rurę bliżej dna i daj kolanko to zrobi Ci dodatkową cyrkulacje. Wiem że pewnie chodzi Tobie o film bakteryjny i nie chcesz ustawiać falowników na przeciwległej do komina szybie ale przy tej długości zbiornika jak dasz cyrkulacje na tafle wody i pokombinujesz z ustawieniami to poradzisz sobie bez problemu. Mam podobny zbiornik widoczny z 3 stron i falowniki po boku komina właśnie w taki sposób i dają radę na 150cm długości.