W dniu 7.05.2019 o 21:51, Sqr3byk napisał:Daj znać za jakiś czas, jak się sprawuje i jak z kulturą pracy.
Oki, pompa chodzi już dwa dni także mogę już podzielić się pierwszymi wrażeniami.
Na pierwszy rzut oka rzuca się bardzo estetyczne wykonanie i dbałość o detale. Wszystko spasowane jak należy. Extra kontroler z czujnikiem pływakowym który wyłącza pompę jeśli poziom wody w miejscu jego instalacji się podniesie albo opadnie. U mnie czujnik jest w miejscu gdzie pompa ciągnie wodę. Także nie ma możliwość żeby pompa kiedykolwiek poszła ma sucho. Nożna tez umieścić go w akwa nad kominem. Kiedy powiedzmy spływ i rewizja nie da sobie rady z odbiorem wody z jakiś powodów czujnik wyłączy pompę i włączy ja dopiero Kiedy poziom opadnie
Stara pompa chodziła jak odrzutowiec i słyszałem tylko pompę w pokoju. Teraz słyszę wszystko tylko nie pompę pompa jest bezszelestna nawet na 100%. Można przykładać nawet ucho do pompy a i tak jej nie usłyszysz. Pompa robi mi niesamowity wir w sampie i akwa na wyjściu na 4 z 5 biegów. Z obserwacji wydaje mi się ze ta pompa jest mocniejsza (3000l/h)na 2 biegu niż jebao (2000l/h) ustawiona ma 100%. Dla porownania pompa aqua medic czy jebao 3000l/h według producentów podnosi wodę ma 2.7M a pompa reef octopus Varios 2 na 4M co przekłada się na dużo mniejszy spadek wydajności. Jestem naprawdę bardzo zadowolony i w końcu skończyly sie problemy