Skocz do zawartości

Historia edycji

Guban88ok3m

Guban88ok3m

12 minut temu, silvia napisał:

mam dokładnie taki sam filtr i żywicę (i prefiltry) wymieniam po +/- pół roku a tygodniowo "produkuję" 15l  RO

z praktyki : dokup dodatkową puszkę/zasobnik na żywicę

jak TDS pokaże "więcej niż zero" po drugim zasobniku - pierwszy wymieniam żywicę na nową i zasobniki zamieniam miejscami - czyli używana zywica jako pierwsza - by jeszcze troche popracowała

po odpaleniu filtra z membrany spuszczam "stara wodę" przez 5-6 minut (trójnik i zaworki) a potem od razu żywica i pojemnik na Ro

To najlepiej by było kupić taki trójnik i dać między żywice i membranę by nie odłączać jej na wężu całkowicie a zamknąć przepływ wody i spuszczać przez membranę  aż tds nie pokaże dobrej wartości wtedy zakręcić i już leci przez żywice ? Może przez to moje odłączanie całkowite coś się dostaje tam do żywicy jak sobie leży puszka z otwartym przylaczem przez ten czas jak woda z membrany leci i wtedy się psuje żywica nie wiem 

Guban88ok3m

Guban88ok3m

7 minut temu, silvia napisał:

mam dokładnie taki sam filtr i żywicę (i prefiltry) wymieniam po +/- pół roku a tygodniowo "produkuję" 15l  RO

z praktyki : dokup dodatkową puszkę/zasobnik na żywicę

jak TDS pokaże "więcej niż zero" po drugim zasobniku - pierwszy wymieniam żywicę na nową i zasobniki zamieniam miejscami - czyli używana zywica jako pierwsza - by jeszcze troche popracowała

po odpaleniu filtra z membrany spuszczam "stara wodę" przez 5-6 minut (trójnik i zaworki) a potem od razu żywica i pojemnik na Ro

To najlepiej by było kupić taki trójnik i dać między żywice i membranę by nie odłączać jej na wężu całkowicie a zamknąć przepływ wody i spuszczać przez membranę  aż tds nie pokaże dobrej wartości wtedy zakręcić i już leci przez żywice ? Może przez to moje odłączanie całkowite coś się dostaje tam przez ten czas jak woda z membrany leci i wtedy się psuje żywica nie wiem 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.