W dniu 3.06.2019 o 21:54, Ura napisał:Hmm może ktoś sprzedał ci wyschniętą membranę - opakowanie musi być nietknięte, ani jednej dziurki, membrana jest czymś nasączona po wyprodukowaniu, i musi być szybciutko zamontowana i zalana wodą po otworzeniu paczki, paczka nie może mieć otworów - musi być szczelna.
"Stara szkoła" 'mówi że membrana powinna być czymś nasączona, i pamiętam że poprzednia moja membrana była czymś takim kleistym nasączona.
Kilka tygodni temu zakupiłem nową membranę KeenSen 50gpd w sklepie który sprzedaje osmozy od wielu juz lat i większość z Was na pewno go zna. Dostałem membranę która była sucha, w opakowaniu żadnych śladów że membrana jest czymś nasączona. Wiec zaniepokojony dzwonie do sklepu, a pan w słuchawce mówi mi że membrany są zapakowana szczelnie ale nie mają prawa być niczym zaimpregnowane, że niby są suche.
Więc nie wiem czy pan jest niedoinformowany a ja dostałem wyschnięty szwaks czy zmieniono w ostatnich latach procesy produkcji.Niestety jeszcze tej membrany nie wsadziłem do filtra wiec nie wiem jak działa. jak ją srawdze to postaram się napisać tu czy działa czy nie.
Proszę Wypowiedzcie się jakie Wy mieliście membrany po wyjęciu z zaprasowanej foliówki
Nik@ przepraszam ze się wtrąciłem w wątek, pomyślałem ze moze się to komuś przydać...
Pozdrawiam
24 minuty temu, Kris81 napisał:Dokładnie miałem identyczny patent ,oryginalnie w zestawie z aquariusa ,wywaliłem i woda popłynęła
ale miałeś tą dyszę w kolanku od ścieku czy w kolanku od RO ? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem