Sebolls Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Witajcie. Na jednym z blazenkow wyskoczyła dziwna narośl. W ciągu miesiąca urosła. Co więcej dzisiaj zobaczyłem że po tej samej stronie obok pyszczka robi się kolejna. Ryba sprawia wrażenie zadowolonej. Pływa razem z partnerem, sypią w euphyli, normalnie pobiera pokarm. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim ? Może podpowiecie czy to się leczy Pozdrowienia Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Sebolls (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2019 Ja bym go szybko odłowil to małego jakiegoś akwa i spróbował uv herbtanaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_kl Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2019 Moim zdaniem to Brooklynella odłów i wymocz 2 min w wodzie Ro (o parametrach wody z akwa Ph i temp. - tak mi doradził doświadczony akwarysta) i kwarantanna. Można też spróbować z CMF Tropicala, ale u mnie po 1,5 m-ca kwarantanny choróbsko wróciło , także spróbuj tej pierwszej metody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach