piotrs Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 Witam, 01.06.2019 przeniosłem sie z 200l na prawie 700l w obiegu. Rozmiar akwarium 140/70/55 Dotychczas posiadam 2x blazenki 1x garbik 1x babka kopiąca valncina 1xanampses lineatus 1x brzydal 1x doktorek 2x krewetki tanczace 1 krewetka czyszcząca 1x rozgwiazda piaskowa 1x krab mitrax Powoli planuje obsadę a podobają mi sie rożne rodzaje wargatkow to pytanie czy lepiej wspuscic wszystkie naraz np3-4 sztuki dopóki są małe? kolejne pytanie czy macie jakies pomysły na obsadę. dotychczas myslalem o takich nowych rybkach borsukx1 anampses melagrides hrysus halihores hortulanus melanurus cornuta albo ostracion cubicus canigasTer Midasx 2 No i tutaj moim zdaniem najładniejsza ryba choć pewnie marne szanse żeby można było ja wziąć to apolemichthys trimaculatus. Moze ktoś ma go i moze sie wypowiedzieć czy podjada corale ? Z gory Dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 15 minut temu, piotrs napisał: apolemichthys trimaculatus Ze zwierzakiem nie trafisz, jeden bedzie drugi nie. Z tego co pisza to "może podskubywać polipy koralowców (zarówno twardych jak i miękkich) oraz płaszcze małży, w tym przydaczni. Pokarm, o ile to możliwe, powinien zawierać dodatek gąbek morskich." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 27 minut temu, mib86 napisał: Ze zwierzakiem nie trafisz, jeden bedzie drugi nie. Z tego co pisza to "może podskubywać polipy koralowców (zarówno twardych jak i miękkich) oraz płaszcze małży, w tym przydaczni. Pokarm, o ile to możliwe, powinien zawierać dodatek gąbek morskich." To tez wyczytałem, dlatego tez pytanie czy ktoś miał tego osobnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach