fidelart Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć , mam problem z tym koralem Pięknie rósł , pompował się do czasu . Mam ich 4 kolonie najpierw jedna najmocniej oświetlona zaczęła lecieć myślałem że prześwietliłem ją : skończyła tak jak wyżej teraz widzę że kolejna traci z innej koloni tkankę : Zmiany jaki nałożyły się w między czasie to dodanie Balinga AF , jedna z pomp które miała przy czyszczeniu miała oznaki rdzy ( odrazu wyrzuciłem ) Parametry jakie były jak zaczęły się problemy (około 3 tyg temu ) to : sól 1.026 kh 8 ca 450 mg 1500 no 3 25 ( i stale takie mam wszystko pięknie rośnie) po 4 ~ 0 według AF Parametry badane wczoraj : sól 1.025 kh 9.3 ca 500 mg ?? no 3 25 ( i stale takie mam wszystko pięknie rośnie) po 4 ~ 0 według AF Balinga przykręciłem , ale czy to jest Caulastea problem ? czy to nie jakiś pasożyt ? Obsada : Błazenki , pterapogony , zebrasoma veliferum ,babka kopiąca , mandaryn , decora , węgorz morski , krewetka czyszcząca / symbiotyczna boksująca / i na aiptazje , mitrax , pustelnik Edytowane 30 Czerwca 2019 przez fidelart (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Kh odpada u mnie jest prawie 11 i wszytki lps-y zadowolona nawet bardzo. Tak z ciekawości sprawdź ten mg? Może masz 2000. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/103195-debiut-60x36x45h-na-reefpack-100/ https://nano-reef.pl/forums/topic/110082-stare-w-nowym-opakowaniu-70x60x60-plus-sump/?tab=comments#comment-1152194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 38 minut temu, Luigi napisał: Kh odpada u mnie jest prawie 11 i wszytki lps-y zadowolona nawet bardzo. Tak z ciekawości sprawdź ten mg? Może masz 2000. Ciekawe tylko jak szybko to kh się podniosło z 8 na 9,3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) Może brak jej jodu? U mnie gdy caulastrea marniała pomogło dozowanie jodu do akwa i jej się poprawiło. edit: A bujnięcia kh pokazuje pseudogorgonia, ta gruba długopolipowa. Jak się nie chce otworzyć, wiem że coś jest nie halo z kh. Edytowane 3 Lipca 2019 przez Maelen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Kh raczej szybko nie wzrosło , mg nie mam jak zmierzyć stary test pokazywał 1500 ( ale wątpię by magnez był problemem) leje balinga z af i strong tam jod jest . Wszystko inne rośnie akry , lps , gorgonia niefoto i foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 3 Lipca 2019 Może brak jej jodu? U mnie gdy caulastrea marniała pomogło dozowanie jodu do akwa i jej się poprawiło. edit: A bujnięcia kh pokazuje pseudogorgonia, ta gruba długopolipowa. Jak się nie chce otworzyć, wiem że coś jest nie halo z kh. Moja też chyba schodzi. Od wczoraj podaje jod z af. Zobaczymy. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 18 Lipca 2019 i tak główka co jakiś czas i następna . Nie wszystko na raz inne polipują jedzą ale przychodzi ich kolej ... główka po główce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Miłek Zgłoś Napisano 18 Lipca 2019 Ca 500 Mg1500 Chyba przesadziłes kolego, jak sam stwierdziłeś na niższych wartościach wszystko było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 18 Lipca 2019 Myślę , że te wartości nie zabijają ... Są korale Sps , Acry i inne bardziej wymagające jak goniopory i zdjęcie z wczoraj : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach