Oddam go chyba za darmo mam mitraxa on nie ma chyba ADHD? Właściwie pustelnik a mitraxa to to samo wyjadają?
2 godziny temu, Słony leszcz napisał:Jak się zdecydujesz, to oderwiesz i przykleisz gdzie indziej. Cyjanoakryl nie zwiąże nie wiadomo jak, ot tyle żeby prąd wody czy niezgrabny krab szczepki nie przewrócił (zbyt łatwo).
To nie Ty wybierasz muszlę, tylko krab wybiera. I wierz mi, pustelniki bywają wybredne w tym względzie. Mój ponad rok nie zmieniał, choć dawałem mu różne, wg mnie w miarę pasujące muszle. Zmienił dopiero jak dostał taką ze 3 albo 4 razy większą. Potem przez dzień czy dwa to nawet na skałę nie był w stanie się wdrapać, ale teraz już znów śmiga swobodnie. Także, raczej ciesz się, że tak szybko mu domek nowy podszedł i to jeszcze z dużym zapasem, to może na długo starczy. Bo jak pustelnik przestanie być zadowolony ze swojego domku, to strzeżcie się ślimaki - będzie krabik po kolei je "eksmitował" i przymierzał nowe muszelki.
Nie miał wyboru wziąłem jedną pustą że sklepu z 10 razy większa od jego i wiedziałem że w nią wyskoczy, bo 2 ślimaki mają małą:)