Skocz do zawartości

Historia edycji

Hellu

Hellu

Ja przeloty od strony komina przejechałem sobie dodatkowo silikonem po obwodzie, ale na samej uszczelce też nic nie ciekło. Zawór dajesz na spływ,  pozwoli Ci to kontrolować m.in. poziom wody w kominie. Nie wiem po co zawór na rewizji, raczej zawsze chcesz ją mieć otwartą na maxa :) Jak w którymś momencie dołączyłbyś np. trójnikiem  rewizje do spływu, a ten zapchał się np na odcinku po dołączeniu, to rewizja Ci nie zadziała przecież :) Jeżeli chcesz robić bypass na lampę UV, rekator czy cokolwiek, to robisz na powrocie np trójnik i kupujesz mocniejszą pompę obiegową - ja miałem tak u siebie filtr przepływowy podpięty. Co do rewizji to dobrze myślisz. Nie dość, że musi być wyższa niż spływ, to jeszcze musi wystawać ponad poziom wody w kominie, żeby zaskoczyła dopiero w momencie podniesienia wody w kominie (co nastąpi w momencie zatkania spływ). 

Hellu

Hellu

Ja przeloty od strony komina przejechałem sobie dodatkowo silikonem po obwodzie, ale samej uszczelce też nic nie ciekło. Zawór dajesz na spływ,  pozwoli Ci to kontrolować m.in. poziom wody w kominie. Nie wiem po co zawór na rewizji, raczej zawsze chcesz ją mieć otwartą na maxa :) Jak w którymś momencie dołączyłbyś np. trójnikiem  rewizje do spływu, a ten zapchał się np na odcinku po dołączeniu, to rewizja Ci nie zadziała przecież :) Jeżeli chcesz robić bypass na lampę UV, rekator czy cokolwiek, to robisz na powrocie np trójnik i kupujesz mocniejszą pompę obiegową - ja miałem tak u siebie filtr przepływowy podpięty. Co do rewizji to dobrze myślisz. Nie dość, że musi być wyższa niż spływ, to jeszcze musi wystawać ponad poziom wody w kominie, żeby zaskoczyła dopiero w momencie podniesienia wody w kominie (co nastąpi w momencie zatkania spływ). 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.