Skocz do zawartości

Historia edycji

Hoom

Hoom

11 godzin temu, Daro73 napisał:

Po tym jak zobaczyłem że pudełko może się zapowietrzyć i w efekcie zalać mieszkanie mój entuzjazm do tego rozwiązania zmalał. Jest  co prawda rozwiązanie awaryjny wyłącznik pompy który zamierzam zrobić w najbliższym czasie.

Możesz to wytłumaczy bo nie rozumiem jak może zapowietrzone pudełko zalać mieszkanie . Po 1 mi nigdy sie nie zapowietrzyło . Po 2 jezeli już sie zapowietrzy to wyciągnie wodę tylko z przegrody pompy a to pomieści akwarium . Wiec w najgorszym przypadku spalisz pompę . Po 3 pudełko jak sie zapowietrza to powoli spada jego przepustowość wiec widać ze wzrasta poziom wody w akwarium , nie dzieje sie to na zasadzie teraz działa a za godzinę już nie . W środku robi sie bąbel powietrza który zmniejsza przepływ . Jest na to rozwiązanie takie jak opisałem . Dobre pudełko jest w 100% bezpieczne i łatwe w czyszczeniu 

Hoom

Hoom

11 godzin temu, Daro73 napisał:

Po tym jak zobaczyłem że pudełko może się zapowietrzyć i w efekcie zalać mieszkanie mój entuzjazm do tego rozwiązania zmalał. Jest  co prawda rozwiązanie awaryjny wyłącznik pompy który zamierzam zrobić w najbliższym czasie.

Możesz to wytłumaczy bo nie rozumiem jak może zapowietrzone pudełko zalać mieszkanie . Po 1 mi nigdy sie nie zapowietrzyło . Po 2 jezeli już sie zapowietrzy to wyciągnie wodę tylko z przegrody pompy a to pomieści akwarium . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.