Skocz do zawartości

Historia edycji

Lector

Lector

Witam od dłuższego czasu chodzi mi po głowie założenie akwarium słonowodnego. Jako sam zbiornik bardzo podobają mi się akwaria od Dennerle. Lecz zamiast standardowo spotykanych NanoCube 60l lub 30l chciałbym wykorzystać zbiornik Scaper's Tank 55l o wymiarach 45 x 34 x 36 cm.

Jako filtrację pójdzie Seachem Tidal 110.

Grzałka od Aquael Platinium 50w.

Cyrkulacja nie wiem czy będzie potrzebna przy Tidalu ale stawiłbym na Jebao SW-02 (chyba ze może ktoś zaproponować coś mniejszego ze sterowaniem).

Największym dylematem jest oświetlenie i tu mam propozycje w formie dwóch lampek Fluval Sea Nano Marine 3.0 (20W każda). Wiem ze w takiej cenie można by zrobić już DIY z Cree, ale lampka też musi wyglądać. A chciałbym ze sterowaniem wschodów i zachodów.

Na początek w akwarium jakieś kolorowe miękasy ( co by oko cieszyły), ekipa szczycąca (krewetka, jakiś krabik i ślimaki), może błazenek.

Lector

Lector

Witam od dłuższego czasu chodzi mi po głowie założenie akwarium słonowodnego. Jako sam zbiornik bardzo podobają mi się akwaria od Dennerle. Lecz zamiast standardowo spotykanych NanoCube 60l lub 30l chciałbym wykorzystać zbiornik Scaper's Tank 55l o wymiarach 45 x 34 x 36 cm.

Cyrkulacja nie wiem czy będzie potrzebna przy Tidalu ale stawiłbym na Jebao SW-02 (chyba ze może ktoś zaproponować ktoś coś mniejszego ze sterowaniem).

Największym dylematem jest oświetlenie i tu mam propozycje w formie dwóch lampek Fluval Sea Nano Marine 3.0 (20W każda). Wiem ze w takiej cenie można by zrobić już DIY z Cree, ale lampka też musi wyglądać. A chciałbym ze sterowaniem wschodów i zachodów.

Na początek w akwarium jakieś kolorowe miękasy ( co by oko cieszyły), ekipa szczycąca (krewetka, jakiś krabik i ślimaki), może błazenek.

Lector

Lector

Witam od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zalodzenie akwarium słonowodnego. Jako sam zbiornik bardzo podobają mi się akwaria od Dennerle. Lecz zamiast standardowo spotykanych NanoCube 60l lub 30l chciałbym wykorzystać zbiornik Scaper's Tank 55l o wymiarach 45 x 34 x 36 cm.

Cyrkulacja nie wiem czy będzie potrzebna przy Tidalu ale stawiłbym na Jebao SW-02 (chyba ze może ktoś zaproponować ktoś coś mniejszego ze sterowaniem).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.