Skocz do zawartości

Historia edycji

Pante

Pante

Moim zdaniem problem nie leży w skale tylko w............ biopeletach .... Miałem to samo aż do momentu gdy przypadkiem zasłabł reaktor BP i musiałem to wyrzucić do kibla. Jakoś mi 2 tyg zabrało zanim pomyślałem o zakupie nowych i problem sam ustąpił ;-) i sprzedałem reaktor. To samo powróciło gdy pół roku później ustawiłem za dużą dawkę NP Tropic Marin.

Zmętnienie wody i wszechobecny glut który tu widać na zdjęciach to zbyt duża ilość węgla organicznego (w technologii wody nazywa się to OWO)  w wodzie pochodzącego od (Biopellet, NP, wódki itp ...) Testy ICP tego nie pokażą dlatego wychodzą ok. a problem jest nadal.

Pomóc może tylko kilkukrotna podmiana wody i wywalenie źródła węgla w Twoim przypadku Biopellet których masz za dużo jak na tak słabo obsadzony zbiornik, a w ogóle błędem jest ich wsadzanie do dojrzewającego akwarium to jak gasić pożar benzyną ...

Pante

Pante

Moim zdaniem problem nie leży w skale tylko w............ biopeletach .... Miałem to samo aż do momentu gdy przypadkiem zasłabł reaktor BP i musiałem to wyrzucić do kibla. Jakoś mi 2 tyg zabrało zanim pomyślałem o zakupie nowych i problem sam ustąpił ;-) i sprzedałem reaktor. To samo powróciło gdy pół roku później ustawiłem za dużą dawkę NP Tropic Marin.

Zmętnienie wody i wszechobecny glut który tu widać na zdjęciach to zbyt duża ilość węgla organicznego w wodzie pochodzącego od (Biopellet, NP, wódki itp ...) Testy ICP tego nie pokażą dlatego wychodzą ok. a problem jest nadal.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.