Skocz do zawartości

Historia edycji

Hoom

Hoom

właśnie odebrałem zrobiony sump (bez wklejonych przegród ) postawiłem go na szafce i kombinuje jaka metodę filtracji w nim zastosować , co wiąże sie z różnica w klejeniu przegród . Stoję przed dylematem pomiędzy dwoma metodami  filtracji . 
pierwsza to metoda tritona . Pierwsza komora refugium , druga odpieniacz i trzecia powrót ( jak na zamieszczonym zdjęciu ) 

druga metoda to 

pierwsza komora ClariSea i odpieniacz , druga komora skala , palety itd , trzecia powrót i reaktor wapnia . 
akwarium będzie około 600 litrów i sump 250L . Obsada w akwarium raczej mieszana jezeli będą twarde to nie dużo , lubię jak akwarium mi faluje . Obawiam sie zrobić refugium w drugiej metodzie filtracji bo przy clarisea glony padną z głodu . Proszę o porady bo w niedziele mam plan już kleić przegrody 

C8267009-E94F-4808-A01F-10FFD9F35128.jpeg

Hoom

Hoom

właśnie odebrałem zrobiony sump (bez wklejonych przegród ) postawiłem go na szafce i kombinuje jaka metodę filtracji w nim zastosować , co wiąże sie z różnica w klejeniu przegród . Stoję przed dylematem pomiędzy dwoma metodami  filtracji . 
pierwsza to metoda tritona . Pierwsza komora refugium , druga odpieniacz i trzecia powrót ( jak na zamieszczonym zdjęciu ) 

druga metoda to 

pierwsza komora ClariSea i odpieniacz , druga komora skala , palety itd , trzecia powrót i reaktor wapnia . 
akwarium będzie około 600 litrów i sump 250L . Obsada w akwarium raczej mieszana jezeli będą twarde to nie dużo , lubię jak akwarium mi faluje . Obawiam sie zrobić refugium w drugiej metodzie filtracji bo przy clarisea glony padną z głodu . Proszę o porady by w niedziele chcę już kleić 

C8267009-E94F-4808-A01F-10FFD9F35128.jpeg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.