Skocz do zawartości

Historia edycji

gracjan87

gracjan87

Cześć,

Niestety moje 2 błazenki padły.. ogólnie nie wiem do końca co im było ale 1wszy od początku nie jadł i miał objawy jak przy pasożytach (padł po kilku dniach) a 2gi padł przed chwilą (był w baniaku ok 1  mc) ogólnie już było z nim lepiej a dziś dostał białych kropek i zgon. Tego 2giego leczyłem Preis Coly i nawet mu się poprawiło poznikały ranki z pyszczka i kropki białe z płetw ale tak jak już napisałem ryb już nie ma. Jak to coś pomoże to wcześniej zdiagnozowaliśmy u tego 2giego najprawdopodobniej  Limfocystoze

a tak było jeszcze kilka dni temu..

Moje pytanie brzmi co muszę zrobić (żeby nie robić restartu) i po jakim czasie mogę wprowadzić do baniaka nowe rybki, żeby ryzyko zarażenia było jak najmniejsze ?

W baniaku mam kilka korali 5 ślimaków turbo 2 te piaskowe i kraba pustelnika.

Jak to coś pomoże to mam przepływowy sterylizator uv ale podobno i tak jego moc gie może pomóc (3w, a baniak 54l brutto - ok 40 l netto)

Z góry dzięki za pomoc :(

pozdr

gracjan87

gracjan87

Cześć,

Niestety moje 2 błazenki padły.. ogólnie nie wiem do końca co im było ale 1wszy od początku nie jadł i miał objawy jak przy pasożytach (padł po kilku dniach) a 2gi padł przed chwilą (był w baniaku ok 1  mc) ogólnie już było z nim lepiej a dziś dostał białych kropek i zgon. Tego 2giego leczyłem Preis Coly i nawet mu się poprawiło poznikały ranki z pyszczka i kropki białe z płetw ale tak jak już napisałem ryb już nie ma. Jak to coś pomoże to wcześniej zdiagnozowaliśmy u tego 2giego najprawdopodobniej  Limfocystoza

a tak było jeszcze kilka dni temu..

Moje pytanie brzmi co muszę zrobić (żeby nie robić restartu) i po jakim czasie mogę wprowadzić do baniaka nowe rybki, żeby ryzyko zarażenia było jak najmniejsze ?

W baniaku mam kilka korali 5 ślimaków turbo 2 te piaskowe i kraba pustelnika.

Jak to coś pomoże to mam przepływowy sterylizator uv ale podobno i tak jego moc gie może pomóc (3w, a baniak 54l brutto - ok 40 l netto)

Z góry dzięki za pomoc :(

pozdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.