Skocz do zawartości

Historia edycji

Gato

Gato

Cześć.

Pisze tego posta dla wszystkich którzy zastanawiają się jak ratować koralowca w trakcie mocnego rozkladku.

16121415_20200315_215656.jpg

Jak mniemam jest to favia. Miała bliski kontakt z moim ukwiałem, ktory ją poparzyl do tego stopnia iż zaczęla intenyswnie tracić tkanke.

Na zdjeciu powyżej jest po 3 kąpieli w amoxycylinie.

Koralowcowi nie dawłem szans stad pomysł aby użyc substancji w/w.

Zauważyłem zmniejszoną ilość utraty tkanki po drugiej kąpieli.

Zżarta tkanka po kąpieli przestała zamieniać sie w "brown jelly" na biały osad, ktory oczyszczam szczoteczką.

Zauważyłem, że po kuracji koralowiec ponownie poluje po zgaszeniu światla oraz ładnie zaczyna się "pompować"

Kąpiele koralowca prowadze w wiaderku tak aby substancja nie dostała się do ogólnego baniaka i nie wybiła wszysykich bakterii.

Gato

Gato

Cześć.

Pisze tego posta dla wszystkich którzy zastanawiają się jak ratować koralowca w trakcie mocnego rozkladku.

16121415_20200315_215656.jpg

Jak mniemam jest to favia. Miała bliski kontakt z moim ukwiałem, ktory ją poparzyl do tego stopnia iż zaczęla intenyswnie tracić tkanke.

Na zdjeciu powyżej jest po 3 kąpieli w amoxycylinie.

Koralowcowi nie dawłem szans stad pomysł aby użyc substancji w/w.

Zauważyłem zmniekszoną ilość utraty tkanki po drugiej kąpieli.

Zżarta tkanka po kąpieli przestała zamieniać sie w "brown jelly" na biały osad, ktory oczyszczam szczoteczką.

Zauważyłem, że po kuracji koralowiec ponownie poluje po zgaszeniu światla oraz ładnie zaczyna się "pompować"

Kąpiele koralowca prowadze w wiaderku tak aby substancja nie dostała się do ogólnego baniaka i nie wybiła wszysykich bakterii.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.