Skocz do zawartości
Szymon

przyrosty - kolejne foty

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj znalazlem zdjecia z poczatkow, mamy 8 czerwca:) Pozdrawiam i przepraszam za jakosc fotek - tylko dla pogladu:)

12.2.2007

890-przyroscik2.jpg

24.4.2007

890-przyroscik1.jpg

8.6.2007

890-przyroscik3.jpg

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Szymonie!Jestem pod wrarzeniem!!Takie przyrosty w tak krotkim czasie?Chyba faktycznie jedyna sluszna droga to mikser i reaktor?Sam Balling tak nie robi bynajmniej w moim akwarium.Pozdrawiam i oby tak dalej.

Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman mysle, ze przy ballingu efekty beda takie same. W duzym akwarium rekator i mikser sa po prostu wygodniejsze, no chyba, ze ma sie stacje dozujaca grotecha. Problem tkwi bardziej w karmieniu i oswietleniu moim zdaniem.

ps. zielonkawa digitata z tylu stracila kilka galazek - montipory sa z natury bardzo kruche, a mam kilka turbo wielkosci prawie 6cm, przemieszczaja sie jak czolgi....

Pozdrawiam

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szymon :

Problem tkwi bardziej w karmieniu i oswietleniu moim zdaniem.

A czym karmisz? Jak często? Jakie ilosci?

Z mojej strony pełen szacun za tempo wzrostu. Dobre jest:)

________________________________ korale koloru koralowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8-10 kostek mrozonki(artemia, cyklop, lasonogi, jaja krabow), miksuje okolo 2 minuty z dodatkiem wody z akwa, marine snow i aminokwasow i witamin grotecha. Calosc wlewam "z wiadra" w godzine po zgaszeniu swiatel w dwoch porcjach. Karmie raz na tydzien, jak mam wene i czas to dam w poniedzialek i poprawie w czwartek ciut mniejsza porcja

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przyrosty miedzy 2 a 4 miesiacem niesamowite,nastepne chyba dwa miesiace troche wolniej ale tez ladnie wszystko rosnie.Mozesz wkleic zdjecia calego akwarium jak to teraz wyglada ?

Jaki model uzywasz reaktora Dobrze dziala ten ATI nie zbiera sie co2???

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem z nim klopot, ale po zmianie wkladu na grubszy i dokladnym uszczelnieniu dojscia i odcieku nie wiem co to reaktor. obecny stan - zdjecie na szybko gownianym aparatem

890-obecneakwa.jpg

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik piękny i widać, że nadal się zmienia, tzn są przyrosty. Szymon widzę, że pozbyłeś się kołnierza okalającego zbiornik, czy to wpływ obecnie panujących ciepłych dni, czy zamierzasz zostawić odkryty zbiornik na stałe?

Zbiornik 72L, RO+DI, lampa 4*24w 2*biała 10k i 1*niebieska10k, 1*Fiji Purple, 2*Tunze 6015, grzałka EHEIM 50W, miniflotor + Eheim 3702, sól RED SEA Reef Coral Pro, skała 10kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D:):D przyczyna jest prozaiczna - matka przy karmieniu ryb (ma ciekawe pomysly swoja droga) niechcacy zrzucila przod, spadl na ziemie i troche nie wyglada na taki, zeby go z powrotem zakladac:) dobrze, ze mamie sie nic nie stalo. Od jakiegos czasu pod obieg podlaczony jest najwiekszy model chlodzianki resun - z temperatura, a jest cholernie cieplo ostatnio u nas, nie mam problemow. Pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.