jarromir Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Czesc Chcac podbić sobie magnez przed dozowaniem ballinga zakupiłem zestaw Polskiej formy Tropical Rozrobilem Po 2,4,6 dniach robiłem testy Poziom wzrostu znikomy wiec zdziwiony „tak duża konsumpcja” zacząłem sprawdzac Po analizie doszedłem Wczesniej dozowaniem ballinga Aquaforest oraz czda. O ile przy np wapnia była podobna gramatura przygotowania 1000ml 50 Aquaforest-55g tropical to przy magnezowe mnie zaskoczyło Dodalem 61g magnezu tropical uzyskując 1000ml czyli 10x za malo! Aquaforest dawka 10g na 1000ml Tropical dawka 610g na 1000ml To jest 61xwiecej!!! Skad taka różnica? Wychodzi, ze tropical jest z 50 razy droższy Cytuj Pacific sun pandora hyperion s 240l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ambjaslo Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Ja przed balingiem Aquaforest 1+2+3 też używałem AF Magnesium i tylko tego po 10g dziennie resztę delikatnie Seachema Reef Fusion 1,2 bo już miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarromir Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Przestraszyłem się po prostu, ze to jakiś błąd i prawie cała litrowa puszkę Mg tropical muszę dać żeby uzyskać litr preparatu! Mniejsza o koszta tylko dziwi mnie ta różnica w dozowaniu z innymi markami Cytuj Pacific sun pandora hyperion s 240l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Czym mierzysz ten Mg? Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarromir Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Wagą Cytuj Pacific sun pandora hyperion s 240l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Koledze chyba chodziło o test jakim mierzysz wodę z akwa Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Luk (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarromir Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2020 Tak domyślam się Colombo Cytuj Pacific sun pandora hyperion s 240l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach