Hej
	Akwarium mam tak od 3 lat ale od roku przez nawał obowiązków jedyną czynnością jaką przy nim robiłem to podmiana wody, karmienie ryb i czyszenie szyb .gif) Efekt był taki że grzybki oraz briareum szybko się rozrastały zarosły mi skały. Teraz mam mały zastój w pracy i postanowiłem zabrać się za akwarium. Wyczyściłem skałę z grzybków i briareum. Trochę dokupiłem ekipy sprzątającej ale tak ciągle mam problem  z niskim KH no i pojawił się pomysł  dozowania aby jak wrócę do normalności znowu wszystko nie padło
 Efekt był taki że grzybki oraz briareum szybko się rozrastały zarosły mi skały. Teraz mam mały zastój w pracy i postanowiłem zabrać się za akwarium. Wyczyściłem skałę z grzybków i briareum. Trochę dokupiłem ekipy sprzątającej ale tak ciągle mam problem  z niskim KH no i pojawił się pomysł  dozowania aby jak wrócę do normalności znowu wszystko nie padło .gif) 

Tak czytam o metodzie Ballinga no i że trzeba stosować trzy składniki (oczywiście w zależności czego ile brakuje) Ca MG i KH
Na stronie jednego ze sklepów jest Fauna Marin Balling Light Start Set no niby spoko bo mam wszystko ale nasuwają mi się takie pytania
	- Czy ktoś używa tego ? i jakie ma opinie .gif) 

- Rozumiem że to nie jest samo KH, Ca i Mg tylko jakieś dodatkowe składniki i tak się zastanawiam co z podmianami wody ? Czy je się stosuje wtedy ? W tej chwili robię co tydzień 20L (akwarium około 220l) No bo skoro to nie jest samo KH powiedzmy to jak zacznę stosować bogatą sól to czy nie narobię sobie problemów .gif) 

- no i co z KH .gif) czy to mi ustabilizuje czy będę zaraz musiał dokupić jeszcze KH z tego co udało mi się znaleźć to jest tylko w płynie za około 100zł za 1L więc tak trochę słabo:)
 czy to mi ustabilizuje czy będę zaraz musiał dokupić jeszcze KH z tego co udało mi się znaleźć to jest tylko w płynie za około 100zł za 1L więc tak trochę słabo:) 
Parametry wody na tą chwilę
no3 0-2
po4 0-0.03
kh 6 tu trochę nisko i dolewam co dziennie Kh plus od aquaforest
ca 460
	Będę wdzięczny za jakieś słowa podpowiedzi .gif)