2 godziny temu, Nuke napisał:Oj rozrośnie się i to szybko kolego,miałem i nawet z ułamanych przyrastała,ale u mnie rosła od strony sumpa bo był z boku i docierało więcej białego światła w drugiej części akwarium gdzie było zdecydowanie niebiesko nie rosła wcale,może przypadek.Nie mogę znaleźć tego tematu z nimi,ale ponoć są białe tylko "coś" je obrasta i stąd barwa fioletowa u mnie nawet częściowo świeciły pod UV.
Tak dokładnie jest biała na skale, biało szara, ale jak już urośnie robi się fioletowy...
Ogólnie źle nie wygląda nawet ładnie... Ale pytałem Was koleżanki/koledzy o rodzaj bo wiadomo czasem jak łatwo się rozrastają niektóre korale, zoa, czy gąbki...
A dla tych co mają tą gąbkę i Idolka od razu pytanie. Czy Idolek je akurat ten rodzaj gąbek, czy ogólnie wszystkie?
12 godzin temu, klossowski napisał:Wygląda podobnie do Callyspongia samarensis.
Bardzo chętnie kupiłbym kawałek, jakbyś był zainteresowany, to pisz na PW
![]()
Gdzieś już Ci odpisałem ale nie widzę gdzie więc jeszcze raz. Pewnie nie było by problemu ale ta gąbka obrasta skałę i jedynie wypuszcza te pseudokorzonki.
Ucięcie ze skały jest niemożliwe a podejrzewam, że obcięty "patyk" zaraz padnie....