Skocz do zawartości
Adrian Piwnicki

Czasem trzeba się z kogoś pośmiać.................

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już część klubowiczów wie mam 11lat, a więc jestem uczniem.

Tak więc jest jedna osoba z mojej klasy z której chyba należy się pośmiać.

Otórz od kiedy gadałem sobie w szkole że niedługo będę mał koniki, ona rzuciła się że ona też będzie miała, i że będzie mała 300litrów, i że wszystko najlepsze jej mama kupi, i że będą się jej rozmnażać.

A jak Zapytałem skąd weżmie wodę to powiedziała że.............jej brat pojedzie nad morze i weżmie tyle ile trzeba (bałtyk to najmniej zasolone morze swiata)!!!

HAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAA, HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

tak jest Adrian czasami trzeba sie posmiac , a mozna i tez poplakac :)

Przychodzi facet do okulisty, wchodzi do gabinetu zdejmuje gacie i wychyla tylek do pana doktora.

Lekarz patrzy i mówi:

- Panie! Ale pan siechyba pomylil! Ja jestem lekarzem od oczu a nie od tylkow ...

- Ale nie, nie panie doktorze. Ja do pana na pewno, bo widzi pan te czarna dziurke pomiedzy posladkami?

- Widze no i co?

- Wokól tej dziurki sa takie czarne krecone wloski. Widzi pan?

- No widze, ale o co chodzi?! - pyta lekarz lekko poirytowany

- No i na koncu tych wlosków sa takie brazowe kuleczki. Widzi pan doktor?

- no widze ale co to ma wspólnego ze mna?! - pyta lekarz niezle juz wkurzony

- no bo panie doktorze jak ciaagne za te kuleczki to mi lzy z oczu leca...

pozdr..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, obrzydliwe :)

A tak apropo baltyku, to nie jest taki glupi pomysl

W USA jest ogolnie wiadome ze najlepiej pedzic akwaria na naturalnej wodzie morskiej, poniewaz jest idealna po prostu.

Mysle ze czasami podmiana dosoloną (czystą!) wodą z baltyku bylaby korzystna - pytanie jak przywiezc ja znad morza (700km;), i skad wziasc czystą...

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

tak to drugie pytanie jest w porzadku :)"skad wziac czysta"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wiesz co już weź nie przesadzaj z tym twoim wiekiem ja też jestem uczniem i chodzę do gimnazjum ale nikt Ci tego nie wymawia że jesteś mlodszy,

A co do kawału to taki strasznie śmieszny nie jest. Ale zapytaj się jej brata czy ma beczkowóz bo gratuluje pomysłu wieźć 300 litrów z nad morza nie wspominam o podmianach.

P.S Daj jak masz gg bo z ludzmi w podobnym wieku się lepiej gada:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

CZysta woda w Bałtyku jest juz pare mil od brzegu.

Wypływam czsem kutrem na ryby na dorsze. Mijając główki portu woda jest koloru brązowego. Podobnie jest przy brzegu. Jednak po ok. pół godz. od wypłynięcia woda jest już tak czysta że wyciągając rybę widać ją już z paru metrów ( może 6,7 metrów). Więc nie jest tak źle. A wypływam z Darłówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

qrcze Michal :) to poco ja kupuje testy i sprawdzam wode :)? Ty moglbys mi golym okiem wszystko posprawdzac i to za friko :) :)

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

jeszcze troche i wode z Baltyku beda sprzedawali w sklepach. Acropory to pewnie da sie na niej pedzic,ze mozg staje. :) :) :) :) :)

pozdrawiam i zycze powodzenia

pilot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA nic nie sprawdzam.

Mówie tylko że woda jest czysta - optycznie, a co faktycznie w niej jest to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

To Ci mowie Michal co jest :) woda jest brudna i sie nienadaje do akwarium morskiego .

Ps; Jak zamknac oczy to jest jeszcze czystrza:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam ciekawostke. Jak kupowalem 3 razy ATI T5 to facet mowil ze w pewnym miescie w hollandi sprzedaja wode , tylko nie wiem jakim miescie. A do moza mam 60Km. nie do baltyku, prawie ocean ale to nie to. Pozatym autko mam za male. Przyczepka czy co ? i kilka baniaczkow.

"<?))))><`?...¸??´?`?.¸Morskie¸.?´?`?...¸.?´><((((?>"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że sie nie nadaje to oczywiste.

Fakt jest jednak taki, że jest o wiele czyściejsza niż przy brzegu i oto mi tylko chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

Michał S. oczywiscie ,ze masz racje. Tylko wiesz,takie male wzmianki budza niektorych i kusza do eksperymentow,kombinacji. :)

Przypuszczam,ze z taka woda to tylko nasze ryby baltyckie by wytrzymaly.Jednak do sprawdzenia tego to mnie nie ciagnie. :)

pozdrawiam i zycze powodzenia

pilot :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

Akwa-Baltyk to bylby mily akcent.Malo kto zna,jakie to piekne zwierzeta zamieszkuja Baltyk.Ludzie mowia,ze jest brudny(jest brudny,ale to Polacy odprowadzaja najwieksza ilosc sciekow do morza---bardzo przykre,ale prawdziwe),jednak kiedy wypoczywam na plazy,to dopiero uswiadamiam,ze choc brudny bardzo mi sie bodoba.

Znacie moze linki z takimi akwariami?

pozdrawiam

pilot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, niech będzie kolejny. Jak widać wszystko da sie naprawić.

Najlepszego

Piotr

Utwierdzam się w przekonaniu, że praktyka bardzo różni się od teorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilocie mój przyjaciel z byłej klasy miał bałtyckie akwa - chodował takie malutkie fladerki i jakieś krewetki i nawet jakies chyba babki. Jego tata ma morskie i to bardzo fajniutko wygladało, zbiornik był mały-50l chyba, i wode przytachal do Lublina znad morza:) Jak chcesz to moge go poprosic o jakieś fotki:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

ooo Adriany...Adriany..... tylko smoczek w gebe wepchnac i masz wielkiego dzieciaka...szkoda tego forum :)

@Zbyszek Wspolczuje tym ktorzy sa jak "...czlowiek z lisciem na glowie,nikt mu nic nie powie... tylko kazdy sie gapi i nic". Lepiej sam sie poglaskam po glowie,bo moze mam takiego "liscia". :) Kto wie....

@olekszwarc "Baltyk Rulez" :):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.