Skocz do zawartości

Historia edycji

s137712

s137712

Nie prawda że upada :). Z obiegowych pomp polecam stałoprądowe Newa-Jet-4500/Newa-Jet-6000 lub większe - w zależności jakiego przepływu potrzebujesz - ani grama rdzy. Moja Newa-Jet-6000 powoli się skończyła ale pracowała ładnych kilka lat bezawaryjnie i bezrdzowo, a skończyła się raczej przez zużycie zwojów silnika - przynajmniej tak podejrzewam - w ostanim czasie miała problem ze startem lub potrafiła sama się zatrzymać i później nieoczekiwanie wystartować. Uznałem że czas na nią i kupiłem nową Newa-Jet-4500. Co do cyrkulatorów Tunze - mam to samo odczucie co Ty - niektóre rdzewieją w miejscu styku magnesu z szybą - mam dwie takie sztuki, które po prostu wyjąłem z akwarium i przestałem używać.

s137712

s137712

Nie prawda że upada :). Z obiegowych pomp polecam stałoprądowa Newa-Jet-4500/Newa-Jet-6000 lub większe - w zależności jakiego przepływu potrzebujesz - ani grama rdzy. Moja Newa-Jet-6000 powoli się skończyła ale pracowała ładnych kilka lat bezawaryjnie i bezrdzowo, a skończyła się raczej przez zużycie zwojów silnika - przynajmniej tak podejrzewam - w ostanim czasie miała problem ze startem lub potrafiła sama się zatrzymać i później nieoczekiwanie wystartować. Uznałem że czas na nią i kupiłem nową Newa-Jet-4500. Co do cyrkulatorów Tunze - mam to samo odczucie co Ty - niektóre rdzewieją w miejscu styku magnesu z szybą - mam dwie takie sztuki, które po prostu wyjąłem z akwarium i przestałem używać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.