Skocz do zawartości

Historia edycji

DonQuichote

DonQuichote

Godzinę temu, Arek77 napisał:

A w samym filtrze na mediach jest czysto?

To prawdopodobnie tzw. film bakteryjny. 

Dodawałej jakieś bakterie i pożywkę dla nich? Mierzyłeś NO3 i PO4 ? Jaki masz obieg wody i cyrkulację w stosunku do pojemności systemu? Wstaw fotkę całego akwa

Ot zwykła kostka 60L , No3 niskie, w granicach 2-5 Po4 nie zmierzone jeszcze. Filtr kubełkowy i kaskada z echeima. Kiedyś juz miałem to samo akwarium, i nie było takiego problemu :/ Filtra jeszcze nie rozbierałem, bo to karkołomna czynność. Zakładam, że trochę tam tego syfu jest. A co do filmu bakteryjnego to chyba tworzy się raczej na powierzchni wody ? I nie jest taki gruby. A to cos w moim akwa to ordynarny glut. Niech sobie będzie i bakteryjny, tylko jak temu zapobiegać ? 

kostka.jpg

DonQuichote

DonQuichote

Dodawałej jakieś bakterie i pożywkę dla nich? Mierzyłeś NO3 i PO4 ? Jaki masz obieg wody i cyrkulację w stosunku do pojemności systemu? Wstaw fotkę całego akwa

Ot zwykła kostka 60L , No3 niskie, w granicach 2-5 Po4 nie zmierzone jeszcze. Filtr kubełkowy i kaskada z echeima. Kiedyś juz miałem to samo akwarium, i nie było takiego problemu :/ Filtra jeszcze nie rozbierałem, bo to karkołomna czynność. Zakładam, że trochę tam tego syfu jest.

kostka.jpg

DonQuichote

DonQuichote

Ot zwykła kostka 60L , No3 niskie, w granicach 2-5 Po4 nie zmierzone jeszcze. Filtr kubełkowy i kaskada z echeima. Kiedyś juz miałem to samo akwarium, i nie było takiego problemu :/

kostka.jpg

DonQuichote

DonQuichote

59 minut temu, Arek77 napisał:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.