Skocz do zawartości

Historia edycji

Pawel95

Pawel95

Cześć,

Akwarium mam od ponad roku. Akwarium ma 1000l. Wszystkie ryby żyją i mają się dobrze. Co 2 tygodnie robie podmianę wody 120litrów. Ostatnio zakupiłem 2 korale, które krótko po włożeniu do zbiornika zaczęły gubić tkankę... :(

Nie mam pojęcia już co z tym zbiornikiem jest nie tak. Proszę o rady! Dodam, że korale miękkie i euphyllie pięknie sobie zyją.

Parametry wody:

Mg 1280, Ca 490, KH 8.9, NO2 0, Sól 1.023

Co mam zmienić aby takie sytuacje nie zdarzały się następnym razem. I czy koral ze zdjęcia jest do odratowania czy już po nim?

Czy nie wystarczające oświetlenie może być przyczyną? Mam lampy aqua medic 2x200w. Zamierzam teraz zainwestować w lepsze.

IMG_8941.JPG

Pawel95

Pawel95

Cześć,

Akwarium mam od ponad roku. Akwarium ma 1000l. Wszystkie ryby żyją i mają się dobrze. Co 2 tygodnie robie podmianę wody 120litrów. Ostatnio zakupiłem 2 korale, które krótko po włożeniu do zbiornika zaczęły gubić tkankę... :(

Nie mam pojęcia już co z tym zbiornikiem jest nie tak. Proszę o rady! Dodam, że korale miękkie i euphyllie pięknie sobie zyją.

Parametry wody:

Mg 1280, Ca 490, KH 8.9, NO2 0, Sól 1.023

Co mam zmienić aby takie sytuacje nie zdarzały się następnym razem. I czy koral ze zdjęcia jest do odratowania czy już po nim?

IMG_8941.JPG

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.