Tak się obawiałem, że to bryopsis, no nic, będę współpracował z krabami i może się to uda ogarnąć. Terapia fluco? Nie słyszałem o tym, myślałem że jeśli nie dam rady sam tego zwalczyć to będę musiał gdzieś kupić vibrant (czy jakoś tak, taki płyn z kulturami bakterii do zwalczania glonów). Moje kraby to naprawdę maluchy są, mają z muszlą może ze 3 cm, tak więc nie jedzą zbyt wiele niestety.
Wczoraj nie dodałem (rozmiar zdjęć mi nie pozwolił, a nie chciałem za bardzo zmniejszać) więc dodaję dziś- moja biedna akana i widok całości. Zapomniałem też napisać, że od około miesiąca dodaję codziennie fitoplankton ze sklepu Seafarm - pewnie dlatego robactwo tak się fajnie mnoży.
Planuję dorzucić do akwarium jeszcze z jednego zoa i może coś jeszcze, ale nie mam pomysłu na fajnego koralowca, który będzie miał nieduże wymagania, będzie ładnie wyglądał i do tego nie wypuszcza bojowych polipów na nie wiadomo jak wielkie dystanse (macie może jakieś podpowiedzi dla mnie?).
No i na koniec pytanie za 100 punktów - myślicie, że jest jakiś naprawdę wytrzymały sps, który by dał sobie radę w mojej piko-rafce? Jeśli tak, to jaki i gdzie bym mógł go nabyć możliwie nie przepłacając?
Ps. wiem, że jakość zdjęć jest tragiczna, ale naprawdę mój telefon się nie nadaje do fotografowania czegokolwiek w "nie normalnym świetle" :/ Kombinowałem z ustawieniami w trybie pro i lipa jak sto dwa - nawet balans bieli kończy się na 7500K. Jakby co to ten fiolet na piasku to wina aparatu - nie cyjano :/
Ps.2. myślicie, że powinienem suplementować Ca i Mg? Gdzieś czytałem, że przy tak wysokim Kh powinny być wyższe niż to co mi wyszło w testach i dlatego pytam.